У Варшаві українці та поляки протестували проти агресивних дій Росії щодо України

У Варшаві українці та поляки протестували проти агресивних дій Росії щодо України

Фото, відео
Укрінформ
Українсько-польські пари пікетували посольство Росії у Варшаві, протестуючи проти агресивної політики Кремля.

Учасники акції наголосили на потребі тиску міжнародної спільноти на Росію, аби Кремль відмовився від подальших планів військового вторгнення в Україну, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей протест, перформанс є акцією спротиву проти того, що відбувається біля кордонів України. Ми не хочемо жити у страху», - повідомила ініціатор акції, українка Аліна Макарчук.

Вона повідомила, що українсько-польські пари, яких у Польщі є багато тисяч, виступають проти російської агресії та хочуть миру в Україні. Відтак, ця мирна акція є ще однією спробою голосно сказати усім, зокрема і в Росії, що українці та поляки не хочуть війни.

Учасниця акції Марія Власенко підкреслила, що якби світ був більш наполегливим і не робив поступок Росії, то, можливо ситуація в Україні була б зараз кращою.

«Українці повинні показати, що вони чинять опір, що їм на цьому залежить, що чим більше ми говоритимемо про це, тим краще», – підкреслила Власенко.

Вона дадала, що про російську агресію потрібно говорити за кордоном і робити це різними мовами. Відтак, свою роль у цьому контексті повинна відіграти українська діаспора.

Учасниця акції, учителька Ярослава Мірошник зазначила, що вона не могла не прийти на цю варшавську акцію. Вона підкреслила, що на сході України загинули декілька її учнів, а її мама була в ГУЛАГу. Відтак, вона відчуває відразу до російських окупантів.

«Увесь світ має підтримати Україну», – наголосила жінка. Вона додала, що українці не допустять, щоб на їхній землі панував хтось інший.

Учасники акції пройшли кількома вулицями символічно оточуючи посольства Росії на знак протесту проти оточення військами РФ території України.

Крім того, ініціатори акції започаткували збір коштів для ймовірних біженців з України у Польщі. Вони хочуть зібрати 100 тисяч злотих (близько 700 тис. грн). У випадку, якщо вторгнення не буде, то зібрані кошти буде передано організації Польська гуманітарна акція, яка допомагає сім’ям, які постраждали від конфлікту на сході України.

Нагадаємо, у Варшаві 16 лютого біля посольства України в Польщі відзначили День єднання України, до якого долучилися українські дипломати, представники української громади Польщі, польські активісти та представники ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-