У Варшаві відзначили День єднання України

У Варшаві відзначили День єднання України

Фото, відео
Укрінформ
У Варшаві біля посольства України в Польщі відзначили День єднання України, до якого долучилися українські дипломати, представники української громади Польщі, польські активісти та представники ЗМІ.

Перед присутніми виступили посол України в Польщі Андрій Дещиця та український активіст, колишній голова Об'єднання українців у Польщі Юрій Рейт, передає кореспондент Укрінформу.

У коментарі агентству Дещиця наголосив на важливості Дня єднання, який об’єднує українців в Україні та українців по всьому світові. Крім того, це символічно об’єднує українців із союзниками з інших країн світу, які підтримують Україну у ці складні хвилини.

У Варшаві відзначили День єднання України / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

“Це єднання і сила цього єднання було одним із аргументів, чому Росія сьогодні не наважилася атакувати Україну. Якщо ми й далі показуватимемо приклади сили, єднання і віри в перемогу і віри в мир, я думаю, що ми переможемо”, - підкреслив український дипломат.

У свою чергу колишній голова Об'єднання українців у Польщі Юрій Рейт підкреслив, що найближчим часом у Польщі – у Варшаві, Гданську, Кракові та інших містах, відбудеться багато акцій на підтримку України і засудження агресивних дій Росії.

“Це важливо, що ми разом з українською діаспорою по всьому світу, зокрема у США, Канаді, Європі єднаємося, висловлюємо свій протест, а також дякуємо тим країнам, які підтримують Україну”, - наголосив Рейт.

Він зазначив, що Україна зараз потребує допомоги і підтримки. Як у 2014 році місцеві українці допомагали постраждалим на Майдані і на сході України, так і зараз необхідною є солідарність і підтримка.

Читайте також: У Нідерландах українські дипломати розгорнули державний прапор у День єднання

“Ми повинні єднатися, оскільки ще нічого не скінчилося. У світлі проблем ми єднаємося тут, у Польщі, і закликаємо це робити також в інших країнах Європи”, - зазначив Рейт.

Учасники заходу тримали в руках прапори України. На завершення заходу усі присутні виконали Гімн України.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 16 лютого відзначають оголошений указом Президента Володимира Зеленського День єднання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-