КУМФ запросила на зустріч з канадським письменником українського походження

КУМФ запросила на зустріч з канадським письменником українського походження

Укрінформ
Канадсько-українська мистецька фундація (КУМФ) запросила на віртуальну зустріч «Сучасна література української еміграції та діаспори» з канадським письменником Мирослав Петрівим.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

Зустріч відбуватиметься на платформі ЗУМ.

Вступне слово – літературознавиця Ольга Полюхoвич з Києва.

Модератор – Уляна Глинчак, Голова програмного комітету КУМФ, продюсер, українська телемережа Контакт ТБ.

Реєстрація на вебінар: info@kumfgallery.com або за посиланням.

Мирослав Петрів народився 6 червня 1950 року в Мюнхені в сім'ї повоєнних біженців-іммігрантів, наступного року разом із батьками приїхав до Канади з Німеччини та виріс у Торонто. Він – виходець із жвавої української громади Торонто, пластун і випускник Курсів української мови та мистецтва імені Григорія Сковороди.

В українській громаді Ванкувера він у різний час був президентом Ванкуверського осередку Конгресу українців Канади (Ukrainian Canadian Congress) та провінційної ради КУК. У 2010 році він відродив місцеве відділення LUC, поповнивши його членами з-поміж недавніх іммігрантів з України. Нині він є президентом цього відділення та входить до складу Національного виконавчого комітету LUC.

У 2010 році він керував «Українським домом» під час зимових Олімпійських ігор у Ванкувері від імені КУК і НОК України.

У 2009 році завершив роботу над романами «Скарб Ярослава» англійською мовою та «Помста Ярослава» у 2012 році.

2008 року на церемонії «Національні лідери» в Едмонтоні Мирон Петрів був нагороджений медаллю Тараса Шевченка Канадським українським конгресом за «визначне лідерство у розвитку громад». 2012 року він отримав медаль Діамантового ювілею королеви Єлизавети II за роботу в громаді.

З початку 2014 року Мирослав почав писати статті, що документують те, що пізніше стало називатися Революцією Гідності, а також вторгнення росіян в Україну. Його статті було опубліковано Інститутом Маккензі та додано до десятків статей, опублікованих ним в інтернет-газеті «Український Ванкувер».

Нагадаємо, три канадські професори українського походження отримали Орден Канади – найвищу державну відзнаку Канади, якою нагороджують громадян країни за виняткові заслуги перед канадським суспільством і людством.

Фото: Myroslav Petriw / Фейсбуці

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-