Українці в Північній Македонії провели акцію #StandWithUkraine

Українці в Північній Македонії провели акцію #StandWithUkraine

Фото, відео
Укрінформ
Громада українців в Північній Македонії разом з дипломатами посольства у центрі Скоп’є біля пам’ятника Тарасу Шевченку провели спільну акцію #StandWithUkraine та закликали уряд країни надати максимальну підтримку Україні в умовах загострення російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Посольство України в Республіці Північна Македонія.

Зазначається, що головною метою акції було продемонструвати згуртованість та єдність українців у всьому світі, право України обирати своє власне майбутнє.

«Україна знаходиться на передовій захисту демократії і свободи. Закликаємо об’єднатися в єдиний фронт, який буде стояти на захисті спільних європейських цінностей та зберігати рішучість у протистоянні агресору. Навіть перебуваючи за кордоном, Україна залишається в нашому серці, і ми разом з нашою Батьківщиною!», - закликав голова Громади українців імені Лесі Українки Олександр Урбанович.

Окрім того, українці в Північній Македонії написали лист до уряду країни із закликом надати максимальну підтримку Україні під час агресивних дій Російської Федерації.

«Зважаючи, що тривалий час Російська Федерація здійснює заходи з метою руйнування євроатлантичної безпекової архітектури, брутально порушуючи базові норми міжнародного права, просимо вжити всіх можливих заходів для демонстрації єдності Північної Македонії з українським народом та підтримки права кожної нації обирати своє власне майбутнє і вирішувати свою долю», - йдеться у звернення Громади імені Лесі Українки.

Українці додали, що Україна зараз знаходиться на передовій захисту демократії та свободи, і іншим країнам необхідно об'єднатися в єдиний фронт, аби захищати європейські цінності та протистояти російському агресору. 

Читайте також: #StandWithUkraine: Українці Бразилії провели акції солідарності з Україною

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конґрес українців закликав міжнародну спільноту зупинити війну президента Росії Володимира Путіна та запросив долучатися до своєї кампанії з підтримки України. 

Згодом акції #StandWithUkraine на підтримку України та проти агресії Росії відбулися у США, Канаді, Німеччині, Нідерландах, Італії, Іспанії, Норвегії, Фінляндії, Туреччині та багатьох інших країнах. 

Фото: Посольство України в Республіці Північна Македонія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-