У Німеччині вийшла книжка письменниці з України

У Німеччині вийшла книжка письменниці з України

Укрінформ
У берлінському видавництві «Voland & Quist» вийшов друком роман Світлани Лавочкіної «Княгиня греблі» (Die rote Herzogin).

Як передає Укрінформ, про це письменниця розповіла Читомо

Роман Світлана Лавочкіна написала англійською мовою, він вийшов 2018 року в США, тепер з’явився його німецькомовний переклад. «Княгиня греблі» розповідає про історію життя колишньої княгині на тлі будівництва Дніпрогесу в Україні доби червоного терору. Книжку можна передзамовити на сайті видавництва. 

Переклад зробила німецька перекладачка та письменниця Діана Фейєрбах. «З нею я співпрацюю та дружу багато років. Ми завжди одне в одної були першими читачками та критикинями. Переклад «Княгині греблі» вже її другий великий перекладацький проєкт. Спочатку вона переклала німецькою «приквел» «Княгині греблі», «Нащадки Пушкіна», який вийшов у видавництві Voland&Quist у 2019 році. Під час її роботи ми регулярно зустрічалися у Діани вдома, щоб з’ясувати деякі карколомні моменти, ідиосинкратичні натяки, стилістичні нюанси, країнознавчі тонкощі. Діана вдягла роман у німецьке вбрання, як віртуозний кутюр’є (до речі, у «Княгині греблі» є такий персонаж). Взагалі робота з талановитою перекладачкою – це чаклунство: ми й насправді жартували, що ми — мовні відьми», — розповіла Світлана Лавочкіна.

Також вона повідомила, чому обрала Дніпрогес як локацію свого роману: «Він записаний у нас, запоріжців, майже у генах. То вже з відстані років я відчула потребу, імператив, вивести його з підсвідомості, зрозуміти, «з чого та з кого» він зроблений, а ще, не в останню чергу, поділитися із західним читачем неповторною, дуже їм незвичною атмосферою південного сходу України».

Світлана Лавочкіна — письменниця і перекладачка. Народилася в Україні, мешкає в Німеччині та пише англійською. Її романи виходили друком у США і Німеччині, лавретка отримала кілька престижних літературних нагород, зокрема Міжнародної Паризької літературної премії. Світлану Лавочкіну також номінували на премію «Крилатий Лев» 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-