Українські канадці розкритикували Трюдо за небажання постачати до України зброю

Українські канадці розкритикували Трюдо за небажання постачати до України зброю

Укрінформ
Українська діаспора в Канаді висловлює невдоволення рішенням чинного канадського уряду не передавати Україні озброєння, необхідне для стримування можливого російського військового вторгнення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у листі, надісланому президенткою Конгресу українців Канади Олександрою Хичій прем’єр-міністру Джастіну Трюдо.

“Конгрес українців Канади дуже розчарований, що уряд Канади досі відмовляється приєднатися до ряду союзників по НАТО, в тому числі США, Великобританії, Польщі та країн Балтії - у наданні летальної оборонної зброї Україні. Уряд України неодноразово просив про це Канаду. Надання зброї Україні підтримує більшість канадців. Надання зброї дозволить українцям захистити себе від російського вторгнення”, - пише Хичій.

Читайте також: Діаспора у Канаді сформувала комітет для координації допомоги Україні

Окрім цього, вона закликала Канаду невідкладно накласти на Росію економічні санкції. “Майбутнє Європи та заснованого на правилах міжнародного порядку вирішується цими днями в Україні. Українці хоробро боряться за захист цінностей, важливих для усіх канадців. Настав час допомогти їм у цій боротьбі”, - наголосила президентка Конгресу українців Канади.

На переконання Хичій, "Канада повинна стояти пліч-о-пліч з українцями, коли вони цього потребують”.

Читайте також: Діаспора проведе акції на підтримку України у низці міст Канади

Нагадаємо: наприкінці січня Канада оголосила про продовження на три роки та суттєве розширення своєї військової тренувальної місії в Україні UNIFIER. Оттава також пообіцяла збільшити фінансування програм з розвитку в Україні, посилити розвідувальну співпрацю із Україною та надіслати нелетальне обладнання. Однак від передачі Україні озброєння уряд Трюдо поки утримується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-