У СКУ закликали Євросоюз до рішучості у відсічі російській агресії

У СКУ закликали Євросоюз до рішучості у відсічі російській агресії

Укрінформ
 Світовий Конґрес Українців (СКУ) звернувся до високих представників європейських інституцій із закликом підтримати Україну та зберегти єдність та рішучість для відсічі російській агресії. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться в прес-релізі організації.

"Зважаючи на загрозу подальшого вторгнення на суверенну українську територію і спроби Російської Федерації зруйнувати усю євроатлантичну безпекову архітектуру, Президент СКУ закликав провідників ЄС не схиляти Україну до прийняття будь-яких мирних домовленостей, які б змусили Україну піти на поступки ціною свого суверенітету, територіальної цілісності та незалежності, або ціною зміни її геополітичної траєкторії у напрямку ЄС та НАТО", - йдеться в заяві.

Читайте також: Українці Бразилії долучилися до підтримки України на тлі агресії РФ

Зазначається, що офіційні листи СКУ були спрямовані на адресу Президентки Європейської Комісії Урсули фон дер Леєн, Президента Європейської Ради Шарля Мішеля, Верховного представника ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля та Президентки Європейського парламенту Роберти Мецоли.   

В організації також закликали європейських лідерів підтримати надання Україні необхідної військової та економічної допомоги; прискорити надання Україні Плану дій щодо членства у НАТО та членства у ЄС; посилити санкцій проти Росії та зупинити газогон “Північний потік-2”.

Як повідомлялося, Росія продовжує накопичувати військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. Російські війська можуть також просунутися із Білорусі.

Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу прийняти такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Як повідомляв Укрінформ, українські громади в Німеччині, Нідерландах, Італії, Іспанії, Норвегії та Фінляндії 5-6 лютого провели акції на підтримку України та проти агресії Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-