Українці Бразилії долучилися до підтримки України на тлі агресії РФ

Українці Бразилії долучилися до підтримки України на тлі агресії РФ

Фото
Укрінформ
Українсько-бразильська центральна репрезентація запросила губернатора штату Парана Ратіньо Джуніора підтримати лист до президента республіки, який містить заклик до підтримки України на тлі російської агресії, та відвідати Київ під час запланованої поїздки до Європи та Москви.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Світовий конґрес українців.

«Губернатор запевнив, що передасть лист із закликом міністру закордонних справ і президенту республіки. На тому ж слуханні президент Законодавчих зборів заявив, що він зробить те ж від імені Парламенту», – йдеться в дописі.

Зауважується, що слухання ініційовали представники української громади на чолі з Віторіо Соротюком, за участі мера Прудентополіса, президента Законодавчих зборів, губернатора Парани, віцегубернатор, Почесного консула України, президента Торгово-промислової палати та інших поважних гостей відбулися 1 лютого 2022.

«Українці Прудентополіса подарували губернатору вишиванку, яку той пообіцяв одягати на всесвітній День вишиванки», – додали в СКУ та нагадали, що 11 лютого виповнюється 30 років дипломатичних відносин між Україною та Бразилією.

Нагадаємо, Владика Української греко-католицької церкви Володимир Ковбич, архиєпископ і митрополит Куритибський, у своєму зверненні до Конференції католицьких єпископів Бразилії попросив про об’єднання у молитві за мир у Східній Європі, а особливо в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, у Бразилії мер міста Прудентополіс, що в штаті Парана, Осней Стадлер увів у дію історичне рішення муніципалітету, згідно з яким українська мова стала офіційною на рівні з португальською у межах території Прудентополіса.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-