Митрополит УГКЦ закликав католицьку церкву у Бразилії молитися за мир в Україні

Митрополит УГКЦ закликав католицьку церкву у Бразилії молитися за мир в Україні

Укрінформ
Владика Української греко-католицької церкви Володимир Ковбич, архиєпископ і митрополит Куритибський, у своєму зверненні до Конференції католицьких єпископів Бразилії попросив про об’єднання у молитві 22–23 січня за мир у Східній Європі, а особливо в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомив інформаційний ресурс УГКЦ.

«Від імені Української католицької митрополії Святого Йоана Хрестителя, що знаходиться в Куритибі (штат Парана, Бразилія), а також від імені Бразильського Центральноукраїнського Представництва, очолено д-ром Віторіо Соротюком, я покірно прошу всі Католицькі Церкви в Бразилії – Латинську та Східну Мелхітську, Маронітську, Вірменську та саму Українську Католицьку Церкву – зібраних у Національній Конференції єпископів Бразилії (CNBB), молитися за мир у Східній Європі і особливо в Україні», – йдеться у проханні владики Володимира Ковбича.

Після цього єпископ представив сучасну ситуацію в Україні. «З 2014 року Україна потерпає від незаконної окупації Криму та загарбницької війни в східних областях України – Донецькій і Луганській. Ця війна вже коштувала Україні понад 14 000 загиблих, понад 30 000 поранених і 1,5 мільйона внутрішньо переміщених осіб. Вже кілька місяців Росія погрожує новим вторгненням на українську суверенну територію, щоб відновити колишню імперію панування, рабства та смерті», – продовжує свій лист митрополит Володимир.

Також владика Володимир Ковбич відзначає постійну підтримку, яку виявляв бразильський народ українцям.

«Українці є частиною бразильської нації. Більше півмільйона бразильців мають українське походження та мають сім’ї в Україні, що знаходиться під загрозою Росії. Українське питання також є питанням Бразилії, як країни, так і Церкви. Бразилія – демократична, гостинна, багатокультурна, солідарна і християнська нація, народ якої завжди виявляв величезну солідарність зі страждаючими та зразково діяв на гуманітарних фронтах», – йдеться у зверненні.

Відтак автор звернення закликав до посиленої молитви за мир в Україні: «22 січня – День Соборності України, і це відповідний привід для активізації гуманізму та солідарності. З огляду на драматичну ситуацію, яку переживають наші брати і сестри українці, я прошу, щоб 22 та 23 січня під час Святих Мес ми склали намір палкого прохання про єдність, процвітання та мир, на підтримку незалежності України та запобігання новому вторгненню Росії. Впевнений у силі молитви, я дякую вам і прошу, щоб Боже благословення і мир досягли ваших сердець».

Звернення написане португальською мовою від імені архиєпископа і митрополита Куритибського владики Володимира Ковбича та підписане о. Валдесіром Бадзінські.

Нагадаємо, у Бразилії мер міста Прудентополіс, що в штаті Парана, Осней Стадлер увів у дію історичне рішення муніципалітету, згідно з яким українська мова стала офіційною на рівні з португальською у межах території Прудентополіса.

Фото: УГКЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-