СКУ приєднався до світової спільноти для роздумів над уроками Голокосту

СКУ приєднався до світової спільноти для роздумів над уроками Голокосту

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) і світова українська діаспора 27 січня, в Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, вшановують пам’ять страчених і закатованих злочинним нацистським режимом, серед яких було 1,5 мільйона дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті СКУ.

«СКУ приєднується до світової спільноти для роздумів над уроками Голокосту. У цей критичний час ми знову нагадуємо про жахи, викликані стратегіями умиротворення агресора, безконтрольною ненавистю та колективним мовчанням. Зараз, як ніколи, ми повинні разом протистояти сучасному агресору, щоб захистити демократичні цінності та засудити будь-які прояви антисемітизму, расизму та ненависті на етнічному, релігійному чи іншому рівні», – заявив Президент СКУ Павло Ґрод.

Cвітовий конґрес українців долучається до щорічної кампанії Світового єврейського конґресу #WeRemember. Інформація про заходи вшанування пам’яті доступна за посиланням.

Читайте також: Президент СКУ взяв участь у панахиді зі вшанування жертв Голодомору у Канаді

У СКУ наголосили, що Голокост є однією з найжахливіших трагедій світового масштабу, яка стала можливою внаслідок панування тоталітарної нацистської ідеології, в основі якої є ксенофобія та культивування нетерпимості й людиноненависництва.

Як зазначається в резолюції ООН, «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…».

«У цей пам’ятний день ми згадуємо в своїх молитвах невинні жертви Голокосту, в тому числі й 1,5 мільйона українських євреїв. Ми також висловлюємо належну шану всім тим, хто, ризикуючи власним життям – і часто життям своїх родин, рятував приречених на смерть», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Празі память жертв Бабиного Яру вшанували симфонічним концертом

У СКУ зауважили, що серед понад 27 тис. Праведників народів світу наразі визнані 2,673 українця, «і це ще одне вагоме свідчення того, що історії наших народів є неповними одна без одної». І списки Праведників продовжують поповнюватися новими іменами завдяки дослідженням, які відкривають історії, гідні визнання.

«Ми підтримуємо звернення українських науковців, духовенства, громадянського суспільства та Головного Рабина України Моше Реувена Асмана до «Яд Вашему» щодо присвоєння Митрополиту Шептицькому цього почесного звання», – додали у Конґресі.

Нагадаємо, Світовий конґрес українців висловив готовність надати понад 20 млн доларів на підтримку проєкту Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр», розробленого українськими істориками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-