Владика УГКЦ відвідав з душпастирським візитом Тасманію

Владика УГКЦ відвідав з душпастирським візитом Тасманію

Фото
Укрінформ
Владика Української греко-католицької церкви Микола Бичок, Єпарх Мельбурнський, з 21 по 24 січня здійснив душпастирський візит до Тасманії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті інформаційного ресурсу УГКЦ.

За повідомленням, у перший день Владика Микола провів офіційну зустріч з Владикою Джуліаном Портіусом, Архиєпископам Гобарту, впродовж якої висловив слова подяки за довголітню співпрацю на благо людей на острові Тасманія.

У другий день візиту Архиєрей відвідав місцеві святині Гобарту, а також зустрівся з пані Катериною Білик, сенатором від Тасманії. Впродовж зустрічі говорили на тему ймовірного вторгнення російських військ в Україну. Владика Микола розповів більше про ситуацію яка склалася після окупації Криму, а також про гібридну війну на сході України, яка триває вже 8 рік поспіль. Пані сенатор запевнила, що зробить все можливе в політичному полі Австралії для миру в Україні.

Ввечері 22 січня Владика Микола очолив Вечірню у місцевій каплиці греко-католицької громади, а у неділю, 23 січня, архиєрей відслужив Архиєрейську Святу Літургію у співслужінні о. Джастіна Макдональда, відповідального за українську спільноту в Гобарті та диякона Михайла Жилана, Канцлера єпархії. На урочистій відправі були присутні декілька вірних, а також с. Марія Моравська зі Згромадження Сестер Служебниць, яка довший час відвідувала дану громаду з місійними подорожами із нашими священниками.

На завершення Божественної Літургії, Владика Микола висловив подяку о. Джастіну за духовну опіку над вірними, Українській громаді Тасманії, а також вірним, які прибули на цю урочисте свято. Пізніше всі вірні зібралися на спільний  обід, під час якого була чудова нагода поспілкуватися з владикою Миколою.

У повідомленні зазначається, що це був перший офіційний душпастирський візит Владики Миколи поза межі штату Вікторії після його інтронізації, а також після кількамісячних локдаунів.

«І хоч було декілька людей, присутніх на богослужіннях, проте Христос навчає: «Де двоє чи троє зберуться в Моє Ім'я – там Я є серед них», – додали в УГКЦ.

Нагадаємо, у третій день Різдвяних свят владика УГКЦ Микола Бичок, єпарх Мельбурнський, здійснив візит до парафії Успіння Пресвятої Богородиці в Ардірі, який став першим офіційним душпастирським візитом єпископа до цієї парафії.

Фото: УГКЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-