«Зупиніть Путіна зараз!»: активісти вийшли під посольство Росії у Вашингтоні

«Зупиніть Путіна зараз!»: активісти вийшли під посольство Росії у Вашингтоні

Фото, відео
Укрінформ
Близько пів сотні українських активістів, громадських діячів та небайдужих громадян вийшли до посольства Росії у США на акцію протесту під гаслом: «Зупиніть Путіна зараз! Скажіть «ні!» російській війні в Україні».

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Активісти з плакатами, американськими й українськими прапорами вишукувалися обабіч дороги біля посольства РФ, на місці, яке з 2018 року називається Boris Nemtsov Plaza, - символічне ім’я для проведення акцій проти путінського режиму. Люди закликали не допустити нової війни в Європі та відвести російську військову навалу від кордонів України. Автомобілісти, які проїжджали повз, сигналили на підтримку протестувальників.

«Ідея зробити протест цього тижня виникла у нас, тому що риторика (Росії – ред.) змінилася, особливо та риторика, яку Путін веде зараз з приводу військових дій в Україні»,- розповіла в коментарі Укрінформу співорганізатор акції, представниця благодійної організації United Help Ukraine Марина Байдюк.

Вона підкреслила, що зараз стурбованість з приводу можливого повномасштабного вторгнення, на жаль, посилюється. «Тому ми тут, перед російським посольством, аби сказати «ні» - війні, сказати «ні» - Путіну й показати, що ми (в Америці - ред.) підтримуємо Україну в цій дуже складній ситуації», - розповіла Байдюк.

Акція «Зупиніть Путіна зараз!» під посольством Росії у США / Фото: Ярослав Довгопол, Укрінформ

На протест до російського диппредставництва вийшли не тільки члени громадських організацій, що активно діють у США, а й звичайні небайдужі люди, які також готові активно долучитися до протидії агресії РФ.

«Я не є членом якоїсь великої організації, я просто громадянин США, який має українське коріння, і якому не байдуже», - зауважив у розмові інший співорганізатор акції Ярослав Гетьман.

Він розповів, що майже місяць тому вирішив зібрати патріотів у соцмережі, аби продемонструвати підтримку Україні. Лише у Вашингтоні ідею підтримали десятки людей. Відтоді вже відбулося два протести, нинішня акція - третя впродовж останнього часу.

Читайте також: Під посольством України у Грузії пройшла акція солідарності та підтримки

«Ми вже третій тиждень поспіль стоїмо разом, щоб показати свою позицію проти дій Росії, що Україна не є самотньою на тлі цієї агресії Путіна, що ми як народ - сильні, і що разом відстоюємо демократію, право людей обирати, як вони житимуть, і хто ними буде керувати», - пояснив Ярослав Гетьман.

Громадський діяч, почесний волонтер US Ukrainian Activists Юрій Дейчаківській зі свого боку підкреслив, що сьогоднішня акція під російським посольством має кілька цілей.

«Наша мета тут, головною мірою, підтримувати солідарність з нашими братами й сестрами в Україні, показати, що ми всі стоїмо разом з ними в усьому світі», - зазначив Дейчаківський.

Читайте також: У столиці Австрії відбулася акція солідарності з Україною

Інша ціль, за його словами - спонукати Сполучені Штати до посилення допомоги Україні. У цьому зв’язку активіст висловив вдячність американській адміністрації за допомогу Україні зброєю, а також дипломатією, «щоб оминути кровопролиття».  Однак, додав він, Україна потребує більшої підтримки.

Як повідомляв Укрінформ, у Вашингтоні від початку місяця відбулися дві великі акції на підтримку України - 8-го й 15 січня. Обидва заходи були організовані біля Білого дому під гаслами «Підтримайте Україну зараз!», а також «Дайте можливість Україні захистити себе».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-