У столиці Австрії відбулася акція солідарності з Україною

У столиці Австрії відбулася акція солідарності з Україною

Фото
Укрінформ
На площі Прав людини у центрі Відні учасники акції солідарності з Україною засудили агресивну політику Росії.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Участь у заході, головним організатором якого стала віденська громадська організація Vienna goes Europe, взяли представники політичних та громадських кіл Австрії, української діаспори та друзі нашої країни з Грузії, Білорусі, Чечні, а також представники російського демократичного руху.

Акція солідарності з Україною у Відні / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

"Для нас зараз дуже важливим є продемонструвати солідарність з Україною та українським народом, оскільки ситуація дуже напружена. Путін грає партію шахів у Європі, рухаючи фігурами, як хоче. Йому треба дати чітко зрозуміти, що він не може змінювати кордони. Незалежність України чи інших країн не є предметом обговорення", - заявила президентка Vienna goes Europe Каті Шнебергер.

Читайте також: Глава МЗС Австрії закликав Росію «забрати руки від України»

Інші промовці наголосили на важливості міжнародної підтримки України та наданні країні допомоги для відбиття російської агресії. Вони також засудили масові порушення прав людини у РФ.

Депутат Національної ради Австрії, голова парламентської "групи дружби" з Україною Гельмут Брандштеттер наголосив на неприпустимості погроз Україні силою з боку Росії та вказав на серйозні наслідки, які матиме подальша агресія. Як і в парламенті кілька днів тому, він потворив свій заклик до Путіна: "Руки геть від України!".

Читайте також: Die Presse про ескалацію: Німці та австрійці «гладять російського ведмедя»

Як відомо, з кінця жовтня Росія стягує війська до кордону України. Експерти на Заході розглядають кілька можливих варіантів російської агресії проти нашої держави. Зокрема, в оприлюднених документах американської розвідки йдеться про те, що РФ може організувати вторгнення за участю сотні батальйонних тактичних груп загальною чисельністю 175 тис. військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-