У Румунії діаспора провела захід «Українські впливи в особистості Міхая Емінеску»

У Румунії діаспора провела захід «Українські впливи в особистості Міхая Емінеску»

Фото
Укрінформ
Сучавська філія Союзу українців Румунії (СУР) провела в селі Келінешть-Купаренку захід «Українські впливи в особистості Міхая Емінеску».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці СУР.

Зауважується, що подія була організована у партнерстві з Департаментом у справах меншин та місії ідентичності Архієпископства Сучави і Радівцiв, сучавським національним коледжем ім. Міхая Емінеску, мepiєю с. Шербівці, шербівецькою сільською бібліотекою, середньою школою с.Келінешти Купаренку, парафією Святого Василя с. Шербівці, парафією Святих Архангелів Михаїла і Гавриїла с. Келінешти Купаренку.

За повідомленням, у програмі культурно-мистецького заходу було передбачено: проведення панахиди за упокій душі померлих, що відбулася у храмі Святих Архангелів Михаїла і Гавриїла с. Келінешти Купаренку; покладання вінків до погруддя Міхая Емінеску; презентація рефератів «Слідами Емінеску в Чернівцях» – автор: священник Міхай Кобзюк, «Походження Емінеску – визначні місця» – автор: Грацієла Сандуляк; «Міхай Емінеску – безсмертне світло» – авторка: вчителька Делія Мартіняк.

Потім відбулася поетична година, у рамках якої учні сучавського національного коледжу їм. Міхая Емінеску», під керівництвом вчительки Делії Мартіняк прочитали вірші Міхая Емінеску, перекладені на українську мову, а учні Шербівецької середньої школи та середньої школи с. Келінешти Купаренку, під керівництвом вчительок Оани Неколайчук і Лоредани Миндрештяну прочитали вірші видатного румунського поета та виконали пісні румунською та українською мовами.

Крім цього, організатори провели виставку буковинської традиційної вишивки. Завершився захід дискусією на тему «Твори Емінеску – джерело натхнення».

Нагадаємо, Марамуреська філія Союзу українців Румунії у партнерстві з Українським Православним Вікаріатом Румунії організувала та провела у місті Сігету-Мармацієй 29-й Фестиваль колядок, традицій і зимових звичаїв українців.

Фото: СУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-