ЄКУ подякував Боррелю за підтримку України

ЄКУ подякував Боррелю за підтримку України

Укрінформ
Європейський конгрес українців (ЄКУ) та організації українців в країнах ЄС, що входять до нього, висловили вдячність віцепрезиденту Єврослужби зовнішніх відносин Жозепу Боррелю за постійну підтримку України у її прагненні до демократичного та європейського майбутнього.

Як передає Укрінформ, відповідну подяку у Фейсбуці оприлюднив голова Спілки українців у Португалії, регіональний віцепрезидент Світового конґресу українців у Західній і Південній Європі Павло Садоха.

«Ваш нещодавній візит до України став яскравим посланням солідарності та показав важливість, яку ви та Європейський Союз надаєте цьому. Особливо зараз, коли Україна має велику небезпеку з боку агресивної та непередбачуваної Росії», – йдеться в заяві.

Зауважується, що майбутнє України визначатиме також майбутнє Європи. Її безпека є передумовою безпеки Європи. Європейський Союз відіграє надзвичайно важливу роль у цих обставинах і не може дозволити Росії спробувати розколоти трансатлантичну солідарність, обходячи ЄС. Вкрай цинічно з боку Росії наполягати на юридично зобов’язальних «домовленостях» з партнерами ЄС по НАТО, в той час, коли вона неодноразово порушує попередні угоди та відверто нехтує міжнародними домовленостями.

Читайте також: Жозеп Боррель прилетів до України

У ЄКУ додали, що щиро підтримують заяву Борреля про те, що «будь-яка дискусія щодо європейської безпеки має включати Європейський Союз та Україну».

«Настав час Європейському Союзу та його лідерам зайняти тверду позицію, щоб зупинити експансивну політику Путіна. Брак рішучих дій може призвести до того, що Європа матиме перед собою оновлену імперію», – наголосили в ЄКУ та висловили сподівання, що Боррелю вдасться переконати країни ЄС у невідкладності рішень та необхідності робити сміливі кроки.

Нагадаємо, Європейський конґрес українців подякував кардиналу, єпископу Лейрії-Фатіми, дону Антоніо Марто за молитви за Україну й українців.

Фото: European Union/EP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-