Українців Чехії запросили до акції «Ланцюг соборності в Празі»

Українців Чехії запросили до акції «Ланцюг соборності в Празі»

Укрінформ
Посольство України в Чеській Республіці запросило взяти участь в акції «Ланцюг соборності в Празі», яка об’єднає українців і друзів України у Чехії з нагоди Дня соборності України.

Як передає Укрінформ, про це Посольство повідомило у Фейсбуці.

«Щороку 22 січня «живий ланцюг» Соборності на мосту Патона у Києві символічно єднає лівий та правий береги Дніпра. Ми ж з вами символічно об'єднаємо два береги Влтави у Празі, підтримавши таким чином соборність України, а також подякувавши українським захисникам, які боронять зараз безпеку не лише України, але й цілої Європи, в тому числі й Чехії», – йдеться в дописі.

Для цього буде розгорнуто на Карловому мосту 30-метровий прапор України й піднято багато менших українських синьо-жовтих стягів. Важлива участь кожного учасника. Посольство просить прийти з родинами і друзями і з гарним настроєм та українською символікою.

Збір 22 січня – 11:30 до 11:55 біля пам’ятника Карлу ІV на початку Карлового мосту з боку церкви святого Климента. Точна локація тут.

У дипустанові нагадали, що традиція «ланцюга Соборності» налічує вже 32 роки. 21 січня 1990 року мільйони українців взялися за руки, з'єднавши Івано-Франківськ, Львів та Київ у день 71-річчя проголошення Акту злуки УНР і ЗУНР. Ця подія стала важливим кроком до проголошення української незалежності й звідтоді є символом єдиної, сильної та вільної України.

Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки було проголошено в Києві 22 січня 1919 року. У ньому, зокрема, відзначалося: «Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка».

Нагадаємо, сотні громадян Чехії та чеських українців підписали петицію на підтримку України, у якій вимагають завершення російської агресії проти України та відведення збройних сил РФ з її території. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-