Українські американці закликали Байдена посилити підтримку України

Українські американці закликали Байдена посилити підтримку України

Укрінформ
Організація «Українські американці за Байдена» (UAB) подякувала главі Білого дому за політику підтримки України й водночас закликала американську владу прискорити кроки у відповідь на агресію Путіна, а також посилити допомогу Україні.

Про це йдеться у відкритому листі UAB, текст якого оприлюднений на офіційній фейсбук-сторінці організації, повідомляє Укрінформ.

«Україна чинила запеклий опір, сплативши високу ціну для нації, щоб захиститися самій та стати оплотом для Європи. Для того, аби надіслати чіткий меседж Володимиру Путіну, ми закликаємо завершити розробку жорсткого пакета державних і персональних санкцій для стримування Росії, а також прискорити надання зброї та іншої допомоги Україні», - наголошується у зверненні.

При цьому підкреслюється, що небезпечні імперські амбіції Путіна нікуди не зникнуть. Тому, зауважили українські американці, для Сполучених Штатів і союзників важливо висловлювали послідовну підтримку Україні в її прагненнях стати членом НАТО і Європейського Союзу.

Читайте також: Українську громаду Чикаго відвідали військовослужбовці ВМС США

«Надумані твердження Володимира Путіна про те, що НАТО загрожує Росії, повинні бути однозначно відкинуті. Йому не можна дозволяти використовувати свої ультиматуми в питаннях безпеки проти НАТО і США в якості «розмінної» монети з обіцянками послабити агресію», - підкреслюється в листі.

Члени організації UAB привітали тверду позицію адміністрації Байдена та зусилля, спрямовані на зменшення загрози з боку Росії, а також підтримку України. Водночас вони закликали уникати будь-яких дипломатичних поступок, які могли б підірвати суверенітет України або поставити під сумнів Гельсінський заключний акт, Паризьку хартію та інші міжнародні зобов’язання.

«Нас турбує не лише військове вторгнення. Росія вдосконалювала методи гібридної війни та поза жодними сумнівами вдасться до посилення інших заходів для того, щоб підірвати Україну – включно з дезінформацією, загрозами кібербезпеці та актами диверсії», – зазначається у зверненні.

У цьому зв’язку UAB закликає адміністрацію США «суттєво посилити» підтримку України у військово-морській, повітряній, розвідувальній та кіберсферах. Крім того, наголошується на необхідності збільшення допомоги США у секторах економіки, енергетики, розбудови демократії, а також гуманітарної сфери.

«Ми від усього серця бажаємо вам сили, стійкості духу та рішучості у ваших зусиллях протистояти безперервній місії Володимира Путіна, спрямованій на знищення України, на загрозу європейській безпеці та на підрив міжнародного порядку», – наголошується у зверненні до президента США.

Як уточнили в UAB, лист переданий до Білого дому, Ради національної безпеки, Державного департаменту США, представникам американського Конгресу, а також поширений серед аналітичних центрів та журналістів у США.

Нагадаємо, Світовий конґрес українців (СКУ) закликав міжнародну спільноту та лідерів провідних держав зайняти чітку й однозначну позицію з вимогою до Російської Федерації негайно припинити ворожі дії проти України та всієї Європи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-