В Азербайджані відбулися передноворічні українські вечорниці

В Азербайджані відбулися передноворічні українські вечорниці

Фото
Укрінформ
У Азербайджані у стародавньому місті Губа відбулися традиційні передноворічні українські вечорниці – родзинка в популяризації багатства культур та традицій українського й азербайджанського народів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Посольства України в Азербайджанській Республіці.

“Прикрасою зимової забави стало виконання народних і сучасних українських та азербайджанських пісень, танців, а також проведення тематичних конкурсів та караоке, у яких активну участь взяли представники різних поколінь”, – повідомили у дипустанові.  

Посольство щиро подякувало представникам української громади в Азербайджані; ведучій заходу, заслуженій артистці України Риммі Шаповаловій, а також учасникам і переможцям у різних номінаціях: танцювальному ансамблю «Шахіни», Лалі Ісмаїловій, Ниязу Гурбанову, Айсель Алійевій, Нігату Оруджеву, Лесі Керімовій-Шевченко, Ірині Мітянець, Сергію Мітянець, Фахранді Гасанзаде, Кямрану Меммедову, Ільгару Ніфтієву, Дмитру Шевченку, Вікторії Поладовій , Саттару і Гюльнарі Магеррамзаде.

“Приз глядацьких симпатій” отримав шановний гість свята – Магеррам Магеррамов.

Також висловлена вдячність господарю цьогорічних Вечорниць Алібала Магеррамзаде, який люб’язно надав приміщення для проведення заходу, а також співорганізатору заходу Тамілі Мусаєвій з Української громади ім.І.Франка у місті Сумгаїт.

Нагадаємо, у Національній бібліотеці ім.М.Ахундова в Азербайджані відбулася презентація всесвітньо відомого твору видатної української поетеси Лесі Українки – «Лісова пісня», який переклав на азербайджанську мову Азербайджанський державний центр перекладу.

Фото: Посольство України в Азербайджані

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-