У Софії відкрилася виставка про українських жінок-науковиць

У Софії відкрилася виставка про українських жінок-науковиць

Фото
Укрінформ
У Національному політехнічному музеї в Софії 16 грудня відкрилася виставка «Наука – це вона», що розповідає про внесок українського жіноцтва у розвиток світової науки на прикладі 12 постатей – фахівців з математики, фізики, біології та інших галузей науки.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Посольства України в Болгарії.

“Відомі українські ілюстратори Сергій Майдуков (автор обкладинок для The New Yorker та The Washington Post), Анна Сарвіра, Женя Полосіна, Оля Дегтярьова та Анна Іваненко створили стилізовані портрети героїнь проєкту. А супроводжують картини не менш творчі анотації, створені переможницями всеукраїнського конкурсу есе серед дівчат віком від 14 до 21 року. У творах авторки розповідали про життя та наукові здобутки вчених, а також розмірковували про роль жінок та ґендерної рівності у науці”, – повідомило посольство.

У дипустанові розповіли, що переклади есе на болгарську мову здійснили студентки спеціальності «Болгарська філологія» IV курсу Львівського національного університету імені Івана Франка та студентки спеціальності «Українська філологія» V курсу Софійського університету імені Св. Климента Охридського під керівництвом Ольги Сороки та Райни Камберової.  

“Детально про виставку на урочистому відкритті болгарським гостям розповіли Посол Віталій Москаленко, Директор Національного політехнічного музею д-р Екатеріна Цекова, д-р Райна Камберова з Софійського університету імені Святого Климента Охридського”, – йдеться в повідомленні.

Зауважується, що виставка триватиме в Національному політехнічному музеї до березня 2022 року. Відвідувачі Музею також зможуть побачити зразки Петриківського розпису та картини талановитої української художниці Галини Назаренко.

У Посольстві додали, що заходи проводяться в рамках відзначення 30-ї річниці відновлення дипломатичних відносин між Україною та Болгарією.

Нагадаємо, презентація виставки про українських жінок-науковиць «Наука – це вона», присвяченої дванадцятьом визначним українським жінкам-вченим, відбулася у Нідерландах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-