В Алжирі за участі діаспори провели «Український вечір»

В Алжирі за участі діаспори провели «Український вечір»

Фото
Укрінформ
Посольство України в Алжирі провело з нагоди відзначення 30-ї річниці Незалежності України «Український вечір», який об’єднав найбільш активних та патріотично налаштованих членів та активістів української громади Алжиру.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Посольства.

Зауважується, що у заході також взяли участь представники ділових кіл, культурна еліта АНДР та журналісти провідних алжирських видань, які впродовж багатьох років проявляють свою незмінну прихильність та повагу до України, завжди висловлюють готовність надати всебічне сприяння для забезпечення успішної реалізації Посольством проєктів, які сприяють розвитку українсько-алжирських відносин у різних сферах.

За повідомленням, у своєму зверненні до учасників події Посол України в Алжирі Максим Субх окремо відзначив активну роль української громади Алжиру, яка, перебуваючи на відстані багатьох тисяч кілометрів від рідної землі, робить надзвичайно багато для збереження українських традицій, історії та культури.

Читайте також: В Алжирі вшанували память українського військового, що загинув під час Другої світової

Своєю чергою українська громада Алжиру підготувала та представила гостям заходу програму, яка складалася з українських співів, танців та поезії, а також провела короткий екскурс щодо туристичної привабливості України.

У рамках святкування відбулась виставка картин на національну тематику представниці української громади Світлани Деллалі, яка захоплюється живописом.

“Наразі дипустановою докладаються значні зусилля для згуртування представників української громади Алжиру навколо Посольства України для активізації міжлюдських контактів між нашими співвітчизниками, які постійно проживають в Алжирі, шляхом організації спільних заходів, покликаних популяризувати українську мову, традиції та культуру в Алжирі”, – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, у липні в Університеті «Алжир 2» за сприяння Посольства України в Алжирі відбувся Міжнародний день культур та мов народів світу, в якому взяла участь українська делегація на чолі з послом України в АНДР Максимом Субхом. 

Фото: Посольство України в Алжирі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-