Дитяча лікарня у Кропивницькому отримала допомогу від діаспори зі США

Дитяча лікарня у Кропивницькому отримала допомогу від діаспори зі США

Фото
Укрінформ
Обласна дитяча лікарня у Кропивницькому отримала допомогу від українців, які живуть у Сполучених Штатах Америки. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці лікарні у Фейсбуці.

За словами завідувача відділення анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії Андрія Гутарєва, медичний заклад отримав скальпелі, голки, нитки, що розсмоктуються, дихальні контури, матеріали для обробки операційного поля, крапельниці, дренажі, інкубаційні трубки тощо – всього 38 ящиків. 

Збір допомоги організували з ініціативи президента Українсько-Американської Культурної Асоціації штату Орегон Ігоря Левківа. 

Виходець з Івано-Франківщини 29 років тому жив у Кропивницькому, навчався у технічному університеті. Після еміграції до Америки живе у місті Портленд, штат Орегон. Вирішив допомогти, бо коли жив у Кропивницькому, його діти лікувалися в обласній дитячій лікарні.

Допомогу збирали дві українські біблійні церкви у Портленді та Культурна Асоціація. За словами Ігоря Левківа, до благочинної акції долучилися півтори тисячі жителів штату.

Нагадаємо, українські волонтери з Польщі ввосьме поспіль збирають кошти на святкові подарунки для дітей українських Героїв, які загинули або постраждали у результаті бойових дій на сході України.

Фото: Обласна дитяча лікарня у Кропивницькому / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-