У рамках акції “Свята без тата” волонтери готують подарунки дітям загиблих українських Героїв

У рамках акції “Свята без тата” волонтери готують подарунки дітям загиблих українських Героїв

Укрінформ
Українські волонтери з Польщі ввосьме поспіль збирають кошти на святкові подарунки для дітей українських Героїв, які загинули або постраждали у результаті бойових дій на сході України.

Як повідомила у коментарі кореспондентові Укрінформу співорганізаторка акції “Свята без тата”, співзасновниця фонду Uniters (United Volunteers, Об’єднані волонтери) Вікторія Батрин, майже чотири тисячі дітей з усіх областей України упродовж Різдвяних свят отримають святкові подарунки від Миколая.

“Українські Герої віддали своє життя за незалежність. Ми зобов’язані дати їхнім діткам хоча б трохи відчути атмосферу свята”, - підкреслила Батрин.

За її словами, пандемія коронавірусу другий рік поспіль не дозволяє проводити акцію у звичайному режимі, коли значна частина подарунків пакується у Польщі і далі відправляється транспортом в Україну. Зараз волонтери та всі небайдужі збирають по всьому світу кошти і  передають їх в Україну. В Україні близько 200 волонтерів купують все необхідне для подарунків, пакують їх і вручають діткам. 

Як зазначила Батрин,  у подарунки в цьому році входять солодощі, шапочка суперельфа, подарункова листівка і книга. Йдеться про “Мальовану історію незалежності України” братів Капранових, які стали партнерами акції.

“Дуже символічно, що ця книга про незалежність, за яку батьки цих діток віддали своє життя”,- звернула увагу волонтерка. 

У рамках збору коштів волонтери проводять у Фейсбуці аукціони, де щодня до 6 січня виставлятимуть на розіграш один лот. Йдеться про книги відомих авторів, картини художників, вироби ручної роботи відомих митців, особисті речі та інвентар спортсменів тощо.

“Відомі люди охоче долучаються до нашої акції, передають свої роботи, книги, картини тощо”,- підкреслила волонтерка. 

За її словами, до акції долучаються представники української діаспори з Люксембурга, Нідерландів, Латвії, Австралії та інших країн, в цьому році також організовано співпрацю з Європейським конгресом українців, які поширюють інформацію про акцію. Свою підтримку акції цьогоріч пообіцяли польська компанія з працевлаштування EWL Group та польська нафтогазова компанія PKN Orlen.

Проте, як зауважила волонтерка, станом на сьогодні зібрано лише 11% від мінімальної суми у 200 тисяч злотих (приблизно 1,4 млн грн), необхідної для формування подарункових наборів українським дітям. 

Тож волонтери акції “Свята без тата” закликають усіх небайдужих фінансово долучитися до благодійної акції. 

Зауважимо, що акція відбувається під почесним патронатом посла України в Польщі Андрія Дещиці та його дружини Ірини.

Нагадаємо, до благодійної акції «Свята без тата» долучилася українська громада в Нідерландах.

Фото: swietabeztaty.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-