Митрополит ПЦУ обговорив у Кракові потреби української громади

Митрополит ПЦУ обговорив у Кракові потреби української громади

Фото
Укрінформ
Митрополит Переяслав-Хмельницького і Вишневського Православної церкви України Олександр Драбинко завітав до Генконсульства України у Кракові, де обговорив з генконсулом низку важливих питань забезпечення духовних і культурно-освітніх потреб численної української громади в Польщі.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Генеральне консульство України у Кракові.

Також йшлося про популяризацію за кордоном української культури та традицій, а також реалізації проєктів у культурно мистецькій – галузі й сфері музейництва, збереження місць національної пам’яті.

У бесіді Митрополита ПЦУ Олександра з Генеральним консулом України в Кракові Вячеславом Войнаровським взяли участь помічник Митрополита о.Андрій Тищенко, завідувач відділу «Софійський Музей» Національного заповідника «Софія Київська» Ігор Нетудихаткін, журналістка Неллі Ковальска та голова Фонду «Основа» Володимир Баландюк.

Читайте також: Діаспора присвятила Революції Гідності культурно-мистецьку акцію у Польщі

“Оскільки у 2021 році відзначається 150-річчя з дня народження Василя Стефаника, після зустрічі її учасники побували біля будинку на вул. Аріанській 1, де під час навчання в Кракові проживав видатний український  письменник і громадський діяч й встановлено меморіальну дошку на його честь”, – додали в Генконсульстві.

Нагадаємо, у вересні у Генеральному консульстві України у Кракові за сприяння та участі генконсула В’ячеслава Войнаровського відбулася робоча зустріч членів Конфедерації українських громадських організацій міста.

Фото: Генеральне консульство України у Кракові

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-