У Будапешті провели круглий стіл експертів про українську діаспору

У Будапешті провели круглий стіл експертів про українську діаспору

Укрінформ
У Будапешті відбувся міжнародний круглий стіл експертів «Українська діаспора: через культуру до взаєморозуміння та безпеки», організований з нагоди 30-ї річниці визнання Угорщиною незалежності України та річниці підписання Будапештського Меморандуму.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Угорщині.

Організаторами заходу виступили Самоврядування українців в м. Дунауйварош, Фонд Української культури в Угорщині  (Угорщина) спільно з Центром аналізу регіональних ризиків (Україна).

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині Любов Непоп виступила з вітальним словом перед учасниками міжнародного круглого столу експертів «Українська діаспора: через культуру до взаєморозуміння та безпеки», організованого в Будапешті з нагоди 30-ї річниці визнання Угорщиною незалежності України та річниці підписання Будапештського Меморандуму.

Метою заходу стало об’єднання зусиль експертного середовища та європейської громадськості навколо актуалізації питань інтеграції України в загальноєвропейський та євроатлантичний цивілізаційний простір.

З вітальним словом перед учасниками заходу виступила Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині Любов Непоп.

За її словами, надзвичайно важливо, щоб українці за кордоном зберігали свою єдність, сприяли розвитку відносин України з державами, в яких вони проживають, і допомагали мобілізації міжнародної спільноти на підтримку України.

Пані посол додала, що не менш важливою є і протидія інформаційним атакам, спробам розколоти єдність міжнародної коаліції довкола України і єдність української громади. Іноземні партнери й українці за кордоном – це той голос правди, на який Україна розраховує і якого потребує.

Непоп зауважила, що в ухваленій цього року Стратегії зовнішньої політики України  відносини із закордонними українцями виділені в окремий розділ і це показує те значення, яке ми надаємо підтримці нашої діаспори та взаємодії з нею. 

Вона окремо подякувала українській громаді Угорщини та зокрема тим її організаціям, які активно підтримують Україну і сприяють розвитку українсько-угорських відносин, зокрема Самоврядуванню українців міста Дунауйварош і Центру аналізу регіональних ризиків за організацію цієї конференції та побажати всім учасникам плідної дискусії.

Нагадаємо, у церкві Святого Михайла м. Будапешт у День Гідності та Свободи пройшла літургія-молитва за Україну та за всіх борців за її незалежність, свободу та європейське демократичне майбутнє. 

Фото: Посольство України в Угорщині

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-