У Казахстані українці вшанували пам'ять жертв Голодоморів низкою заходів

У Казахстані українці вшанували пам'ять жертв Голодоморів низкою заходів

Фото
Укрінформ
У Казахстані представники української громади та працівники Посольства України взяли участь у низці заходів зі вшанування жертв Голодомору в Україні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольства України в Казахстані.

Так, представники українського товариства ім. Т.Шевченка м.Павлодар, учні українського відділення школи Національного відродження ім. К.Даржумана та парафіяни разом з настоятелем храму УГКЦ св.Петра і Павла отцем Ярославом вшанували пам'ять жертв Голодоморів в Україні поклавши хліб і квіти до пам'ятника Голодомору (Ашаршылық) в Казахстані.

Водночас з метою вшанування пам’яті мільйонів невинно замордованих жертв Голодоморів в Україні та Казахстані – посол України в Казахстані Петро Врублевський разом з директором Інституту історії держави Комітету науки Міністерства освіти та науки Республіки Казахстан Єркином Абилем поклали квіти до пам’ятника Голодомору в Казахстані у м.Нур-Султан.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять українців та казахів, яких було заморено голодом.

Крім того, в Павлодарі вперше пройшов шкільний урок, присвячений тематиці Голодомору в Україні.

Вчителька школи Національного відродження ім. К.Даржумана Тетяна Головчук розповіла школярам про історію Голодомору – геноциду проти українського народу. 

Учні переглянули фільм «Червоне намисто», заснований на реальній історії 7-річної дівчинки Антоніни, яка пережила недитяче випробування голодом у 1932–1933 роках.

Діти також виготовили паперові свічки пам'яті за невинно убієнними жертвами Голодомору і вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

Посольство подякувало пані Тетяні за збереження пам'яті про цю страшну трагедію та за передачу знань про неї молодому поколінню.

Нагадаємо, українська діаспора долучилася до заходів зі вшанування жертв Голодоморів у Киргизстані.

Фото: Посольство України в Казахстані

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-