СОУД запросила на конференцію про українську мову у школах діаспори

СОУД запросила на конференцію про українську мову у школах діаспори

Укрінформ
Спілка освітян української діаспори (СОУД) запросила на конференцію «Українська мова як успадкована в школах діаспори: досвід викладання та створення навчальних матеріалів», яка продовжує цикл конференцій до 30-річчя незалежності України «Збереження української мови та культури в діаспорі».

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

Захід організований СОУД за підтримки нашого Українського культурно-освітнього центру у Норвегії. Час проведення: ​неділя, 12 грудня о 18:00 – 19:00 UTC+02.

Мета циклу конференцій: об'єднати зусилля діаспорних інституцій, українських громад, освітніх закладів, зацікавлених у збереженні та розвитку української мови та культури в закордонні, для активної безпосередньої участі в процесі становлення діаспори нового покоління.

Для участі у конференції «Українська мова як успадкована в школах діаспори: досвід викладання та створення навчальних матеріалів» запрошена спікерка із солідним досвідом викладацької діяльності - пані Христина Піхманець, заступниця директора суботньої школи Українознавства (США). 

Вона пояснить різницю між викладанням української як рідної, як іноземної та як успадкованої, ознайомить учителів діаспори з основними характеристиками української мови як успадкованої (УМУ), поділиться своїм новаторським підходом до викладання УМУ та авторськими навчальними матеріалами.

Нагадаємо, у листопаді СОУД провела Міжнародну онлайн конференцію до Дня української писемності й мови «Збереження української мови та культури в діаспорі».

Реєстрація за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-