У Брюсселі діаспора та студенти вимагали зупинити російську агресію проти України

У Брюсселі діаспора та студенти вимагали зупинити російську агресію проти України

Фото, відео
Укрінформ
У Брюсселі, поблизу центральної будівлі Єврокомісії Берламонт, відбулася демонстрація представників української та білоруської діаспори, а також студентської молоді Бельгії, які вимагали припинити агресію Росії проти України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми почули, що Путін збирає війська навколо України – вже понад 100 тисяч солдатів – і це нас хвилює. Я запросив своїх друзів по університету, дав повідомлення у Фейсбук, тому що знаю небагато українців у Брюсселі. Тож, бачите, зібралося багато людей, і білоруська діаспора нас підтримала», – розповів Укрінформу студент другого курсу Лювенського університету киянин Данило, який наразі проживає і навчається в Бельгії.

Учасники акції принесли з собою плакати із вимогами зупинити агресію Росії проти України, відвести російські війська від її кордонів та запобігти божевільним планам експансії, які виношує нинішній кремлівський режим.

Нагадаємо, за даними Головного управління розвідки Міноборони, навколо кордонів України та на тимчасово окупованих територіях зосереджена велика кількість російського важкого озброєння та угрупування військ РФ чисельністю понад 100 000 осіб. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав таку концентрацію російських військ навколо України «незвичайною та невиправданою».

Таке російське військове нарощування викликало жорстку реакцію з боку ЄС, США та інших західних країн, які наголосили, що ймовірна нова агресія проти України матиме для Росії важкі економічні та політичні наслідки.

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конґрес українців (СКУ) закликав міжнародну спільноту та лідерів провідних держав зайняти чітку й однозначну позицію з вимогою до Російської Федерації негайно припинити ворожі дії проти України та всієї Європи. 

Фото: Дмитро Шкурко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-