У Франції відкрилася виставка «Україна вишита»

У Франції відкрилася виставка «Україна вишита»

Фото
Укрінформ
У старовинному місті Рубе, розташованому на півночі Франції, в музеї пам'яті та текстильної творчості La Manufacture Roubaix за участі дипломатів Посольства України відкрилася виставка «Україна вишита».

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні на сайті Посольства.

«Україна – країна, багата на текстильну спадщину. Традиційний одяг з барвистими візерунками, багатство форм, матеріалів і стилів гіпнозує око і розповідає історію народу. Ця виставка поєднує фотографії, одяг, килими, домашній текстиль, документальні архіви та сучасні текстильні вироби», – йдеться в повідомленні.

Виставку можна побачити у La Manufacture Roubaix до 23 січня 2022 року. Вона відкрита для відвідування з вівторка по неділю з 14:00 до 18:00, вхід вільний.

Посольство висловило подяку асоціації Portal de l'Ukraine за ініціативу та організацію цього чудового проєкту, а також усім тим, хто зробив свій внесок у популяризацію української культурної спадщини.

Нагадаємо, у Церкві Сен-Мадлен (L'église de la Madeleine) у Парижі відбувся святковий концерт з нагоди 30-ї річниці незалежності України за участю знаменитого українського гурту «Пікардійська Терція».

Фото: Посольство України у Франції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-