Група

Група "Першого грудня" заявила про підтримку дипломатії та українства перед викликами з боку РФ

Укрінформ
Ініціативна група "Першого грудня" заявляє про підтримку зусиль української дипломатії та світового українства у пошуку союзників України перед викликами з боку Росії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в ювілейному зверненні Ініціативної групи "Першого грудня".

Як нагадали автори звернення, рівно 10 років тому одинадцятеро членів новоствореної Ініціативної групи "Першого грудня" зробили у своїй "Декларації" підсумок тодішньому стану українського суспільства.

Донедавна, заявляють в Ініціативній групі, "ми з болем спостерігали за безпорадністю європейських політиків перед нинішніми викликами з боку Росії. Більшості з них було несила відмовитися від сумнозвісної політики задобрювання та умиротворення агресора, а то й торгування з ним. І якщо європейська політика й зазнавала змін, то лише в бік підсилення національних егоїзмів та ілюзій власної національної величі".

Усе це, наголошують автори звернення, "розхитувало міжнародний правопорядок і вочевидь ішло на користь Кремлю".

"Схоже, однак, що за останні місяці західні демократії стрепенулися: російське нахабство й цинізм викликають уже не лише страх, а щораз більше – волю до самозахисту. Досі чи не єдиним гарантом незалежності України був згаданий міжнародний порядок, заснований на євроатлантичній солідарності. Її занепад згущує хмари над Україною; її ж посилення – додає нам сили. І українці невимовно вдячні всім урядам і простим громадянам європейських країн, які підтримували нас", - зазначають члени Ініціативної групи "Першого грудня".

Як ідеться у зверненні, Україні "не треба, щоб Європа воювала замість нас. Нам важливо, щоб у цій боротьбі ми не були самотні. Тому ми підтримуємо зусилля української дипломатії та світового українства в знаходженні союзників України у цій боротьбі".

Україна, переконані в Ініціативній групі "Першого грудня", – це "ключ для завершення процесу деколонізації на Європейському континенті. Європа може стати по-справжньому об’єднаною тільки тоді, коли в ній не буде імперій, тобто коли Україна стане повноправним членом європейської спільноти. І мирним цей континент може бути лише тоді, коли Україна стане однією з опор нової безпекової конструкції Європи".

Ініціативна група «Першого грудня» – об'єднання, створене у 20-ту річницю референдуму за незалежність України відомими інтелектуалами та громадськими діячами у відповідь на звернення трьох традиційних українських церков. В основу програмних документів закладена декларація, яка містить базові принципи для об'єднання українського народу, та Хартія Вільної Людини.

Нагадаємо, Світовий конґрес українців (СКУ) закликав міжнародну спільноту та лідерів провідних держав зайняти чітку й однозначну позицію з вимогою до Російської Федерації негайно припинити ворожі дії проти України та всієї Європи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-