Вшанування пам’яті жертв Голодоморів відбулося у Нідерландах

Вшанування пам’яті жертв Голодоморів відбулося у Нідерландах

Фото
Укрінформ
У Нідерландах у храмі Української греко-католицької церкви відбулася Архиєрейська Літургія та панахида за жертвами Голодоморів в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Посольство України в Нідерландах.

«Голодомор 1932-1933 років є найбільшим злочином проти людства, вчиненим у мирний час. Найбільшим не тільки за кількістю загиблих, але й за своїм цинізмом та безжальною підступністю», – йдеться у повідомленні.

Українська громада та представники посольства в Нідерландах вшанували пам'ять та помолилися за упокій душ мільйонів українців, які стали жертвами голодоморів.

Вшанування пам’яті жертв Голодоморів відбулося у Нідерландах

«Радянська Росія вирішила піти на геноцид, знищивши селянство як основу українського народу. Тобто Голодомор мав упокорити не стільки селян як клас, скільки українців як націю, знищити її ідентичність та мрії про свободу. Цей наступ на Україну та українські цінності триває і сьогодні. Це все – та сама війна у різних формах, яку Російська імперія веде проти України вже майже чотири століття, і свідками та учасниками якої ми є й сьогодні. Тож, пам’ятаймо всіх, хто поліг на цій війні. Пам’ятаймо й шануймо мільйони співвітчизників, замордованих голодом тільки за те, що вони були українцями», – сказала тимчасова повірена у справах України в Нідерландах Наталія Коломієць.

Зауважимо, що День пам’яті жертв голодоморів відзначається щорічно в четверту суботу листопада.

Як повідомлялося, у Нідерландах у храмі Української греко-католицької церкви До Дня Гідності та Свободи відбувся урочистий молебень за борців за свободу та незалежність України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-