В Австралії душпастир УГКЦ відвідав сумівську оселю в місті Бакстон

В Австралії душпастир УГКЦ відвідав сумівську оселю в місті Бакстон

Укрінформ
Владика Української греко-католицької церкви Микола Бичок, єпарх Мельбурнський, здійснив душпастирський візит до сумівської оселі в місті Бакстон (штату Вікторія, Австралія), де два роки освятили капличку на честь Святого архистратига Михаїла.

Як передає Укрінформ, про це повідомив інформаційний ресурс УГКЦ.

Зауважується, що саме з цієї нагоди архиєрей очолив Архиєрейську Святу Літургію у співслужінні з дияконом Михайлом Камінським. Варто зазначити, що цього року на молитві був п. Микола Кулінич, посол України в Австралії, зі своєю дружиною п. Оленою Кулінич та численні вірні зі штату Вікторія.

Проповідуючи до люду Божого, владика наголосив, що святі ангели мають подвійне завдання: щодо Господа Бога і людей.

«Головне завдання ангелів на небі – прославляти Господа Бога навіки та ревно і швидко Йому служити. Стосовно людей ангели є Божими опікунами й охоронцями. Церква переконливо стверджує, що кожна людина має ангела-хранителя, який піклується про людину, яку їй довірив Господь. Сам Ісус Христос каже: «Гляди, щоб ти не зневажав жодного з цих малих. Бо кажу вам, що їхні ангели на небі завжди бачать обличчя Мого Отця, що на небі», – сказав він.

Читайте також: В Австралії діаспора подякувала послу України за співпрацю

Продовжуючи проповідь з нагоди свята Святого архистратига Михаїла, владика зазначив, що роздуми над історією сьогоднішнього свята, затримуємо увагу на словах архангела Михаїла «Хто як Бог», з якими він вступив у боротьбу проти злих ангелів.

«Ці слова залишаються актуальними для християн і сьогодні. Вони можуть бути екзаменом живучості нашої віри в Бога і повинні бути немовби духовним девізом і гаслом духовного життя кожного християнина. Дякуймо сьогодні архангелові Михаїлові, що відважно став на боці Божої правди й переміг бунтівливих і невірних ангелів, виявивши через це непохитну вірність і велике довір’я до Бога», – наголосив він.

В УГКЦ додали, що на закінчення Божественної Літургії владика Микола щиро подякував всім сумівцям за споруджену капличку, а також людям за присутність і спільну молитву. Опісля відбувся обід та спілкування з вірними.

Нагадаємо, Владика УГКЦ Микола Бичок, єпарх Мельбурнський, здійснив душпастирський візит до храму Покрову Пресвятої Богородиці в австралійському місті Джилонг, штат Вікторія.

Раніше у листопаді Микола Бичок здійснив душпастирський візит до місійної станиці Блаженного Миколая Чарнецького в місті Нобл Парку, австралійського штату Вікторія. Це була перша поїздка владики поза межі міста Мельбурна після декількох місяців локдауна. Під час візиту була проведена Архиєрейська Свята Літургія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-