СКУ привітав з Днем гідності та свободи

СКУ привітав з Днем гідності та свободи

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) висловив вітання з нагоди Дня гідності та свободи і разом зі всесвітньою українською громадою долучився до його відзначення. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Революція Гідності утвердила прагнення українського народу жити у вільній, самостійній та сильній демократичній та європейській державі. Боротьба за свободу продовжується сьогодні. Саме за ці ідеали стоять на передовій нинішньої війни на Донбасі українські воїни», – наголосив Президент СКУ Павло Ґрод.

У своєму вітанні СКУ закликає міжнародну спільноту пам’ятати про жертви українського народу в ім’я глобального миру і безпеки та й далі бути на боці українського народу, посилюючи тиск на Російську Федерацію. 

Читайте також: Революція Гідності. Згадаймо головне

Зауважується, що двічі у новітній історії України – у 2004 та 2013 роках – саме цього дня український народ підійматися на боротьбу за свої права, демократію та рух на Захід і проти спроб Москви встановити своє політичне домінування над Києвом. В українську історію ці події увійшли під назвами, відповідно, Помаранчевої революції та Революції Гідності. 

«Саме у ході Революції Гідності 2013-2014 рр. проявився остаточний і безповоротний вибір українців на користь європейського майбутнього. Не здатний почути голос народу, режим Януковича застосував жорсткі заходи, внаслідок яких загинуло понад 100 невинних людей, яких ми вшановуємо та пам’ятаємо як Небесну Сотню. А Російська Федерація, в прагненні за будь-яку ціну утримати Україну у своїй орбіті, окупувала Кримський півострів і вчинила військове вторгнення на схід України», – наголосили в СКУ.  

У Конґресі додали, що провідники світового українства та СКУ стояли пліч-о-пліч з українцями на Майдані, виступали голосом вільного українського народу у світі. Масові демонстрації сколихнули не лише європейські столиці. У Канаді, США, Австралії, Азії та Океанії українці влаштовували акції на підтримку Революції Гідності – Євромайдани. І сьогодні СКУ поширює правду про криваву війну Кремля в Україні та окупацію Криму. 

Нагадаємо, СКУ закликав міжнародну спільноту до єдності перед обличчям зростаючої російської агресії проти України та всієї Європи – вжити рішучих кроків, щоб стримати подальші спроби Кремля дестабілізувати Європу, зруйнувати основи ЄС і підірвати трансатлантичне партнерство.

Фото: СКУ (Київ, серпень 2021)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-