День пам'яті жертв Голодомору відзначать у Торонто

День пам'яті жертв Голодомору відзначать у Торонто

Укрінформ
Відзначення Дня пам'яті жертв Голодомору та панахида відбудуться у суботу, 27 листопада, о 15:00 у Торонто біля Меморіалу жертвам Голодомору.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив член управи Конґресу українців Канади – відділ Торонто Хав'єр Апонюк Савич.

Він додав, що з огляду на зняття обмежень щодо пандемії, відділ КУК Торонто запрошує всіх членів та організацій української громади та їх лідерів, представників міської, провінційної та федеральної влади взяти участь у цьому важливому заході.

Читайте також: Розпочався всеукраїнський тур виставки українки з Канади про Голодомор

Зауважимо, що Меморіал жертвам Голодомору в Торонто (Holodomor Memorial Toronto) розташований на території Канадської національної виставки (Exhibiton Place), біля Брами принців між проспектом Канади та вулицею Строн у Торонто.

Він включає замощений центральний майданчик зі скульптурою дівчинки з колосками «Гіркий спогад дитинства» роботи українського скульптора Петра Дроздовського на постаменті зі стилізованого млинового каменя.

Нагадаємо, Світовий конґрес українців (СКУ) оприлюднив календар відзначень 88 роковин Голодомору 1932-33 рр. – геноциду українського народу, до яких 27 листопада долучиться світове українство.

Фото: Хав'єр Апонюк Савич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-