Посольство України в Норвегії анонсувало жалобний захід до Дня Голодомору

Посольство України в Норвегії анонсувало жалобний захід до Дня Голодомору

Укрінформ
Українські та норвезькі громадські організації в рамках усталеної традиції планують провести 26 листопада у м. Осло на площі біля Стортингу жалобний захід зі вшанування пам’яті мільйонів жертв злочину Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці події у Фейсбуці.

«Для того, щоб створити можливості для участі у такому вшануванні для якомога більшої кількості українців та норвежців, цього року захід відбудеться у п’ятницю, 26 листопада 2021 року з 15:00 до 16:00 за норвезьким часом. У цьому зв’язку, хотів би запросити до участі у цьому заході Вас та членів очолюваних Вами організацій, а також звернутися з проханням сприяти поширенню інформації про цьогорічне вшанування пам’яті жертв злочину Голодомору в Норвегії серед Ваших друзів та знайомих», – закликав посол України в Норвегії В'ячеслав Яцюк.

Також він привернув увагу до присвяченої до 87-х роковин Голодомору міжнародної жалобної акції «Запали свічку пам’яті!», яка відбудеться у суботу, 27 листопада 2021 року о 15:00 за норвезьким часом.

«У цей день та час в усіх країнах світу українці та друзі України будуть запалювати свічки, виставляючи їх на підвіконнях своїх осель. Сподіваюся, що всі небайдужі українці Норвегії та норвезькі друзі України також зможуть приєднатися до цієї міжнародної акції», – додав посол.

Нагадаємо, Світовий конґрес українців (СКУ) оприлюднив календар відзначень 88 роковин Голодомору 1932-33 рр. – геноциду українського народу, до яких 27 листопада долучиться світове українство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-