Кремінь закликав українців з усього світу долучитися до написання радіодиктанту

Кремінь закликав українців з усього світу долучитися до написання радіодиктанту

Відео
Укрінформ
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь закликав українців з усіх куточків світу взяти участь у XXI Радіодиктанті національної єдності, який відбудеться на День української писемності та мови 9 листопада о 10:30.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Уповноваженого із захисту державної мови.

«Закликаю українців з усіх куточків світу, кожного з Вас, долучитися до написання диктанту і тим підтвердити, що там, де є українець, там є повага і любов до українського слова, української культури та духовності», – написав він.

Кремінь зауважив, що також у цей день стартує ХХІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика.

«Щиро радію, що цей патріотичний мовний марафон, який щороку охоплює тисячі школярів і студентів в Україні та закордоном, стає все більш масовим. Мовний конкурс відіграє важливу роль у збереженні та розвиткові української мови, залучає молодь до величезного світу державної мови», – додав він.

Нагадаємо, Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь під час онлайн-зустрічі з директором Представництва СКУ в Україні Сергієм Кас'янчуком заявив, що посилення взаємодії із закордонними українцями на рівні мовної дипломатії є одним із ключових елементів співпраці зі Світовим конґресом українців.

Також Тарас Кремінь надав рекомендації щодо шляхів збереження та поширення української мови в діаспорі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-