Посол України в Туреччині запевнив, що співпраця з українською громадою залишається у пріоритеті

Посол України в Туреччині запевнив, що співпраця з українською громадою залишається у пріоритеті

Укрінформ
Співпраця з українською громадою в Туреччині лишається одним з пріоритетів роботи посольства України в Туреччині, до вже наявних планується створити нові формати співпраці, зі свого боку посольство сподівається на активність з боку громад.

Про це в коментарі Укрінформу сказав Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар, який минулого тижня вручив вірчі грамоти Президенту Туреччини Реджепу Тайїпу Ердогану.

«Підтримка громади – це чутливе питання й воно буде в пріоритеті. Це будуть поїздки в регіони, підтримка українських суботніх шкіл, допомога в облаштуванні приміщень громадських організацій, поповнення бібліотек тощо. Опрацьовуємо також нові формати співпраці. Очікуємо, що громади будуть активними, виявлятимуть ініціативи зокрема щодо заходів із представлення України», – сказав Василь Боднар.

За його словами, Посольство України в Туреччині завжди відкрите до діалогу та співпраці з діаспорянськими організаціями.

«Багато досягнуто за попередні роки, більшість українських громад в Туреччині набули офіційного статусу, створено українські суботні школи, творчі колективи, бібліотеки. Українська громада в світі й в Туреччині зокрема – це потужна сила з представлення України, її інтересів за кордоном», – наголосив Боднар.

За його словами, посольство України в Туреччині відкрите до співпраці, й надалі підтримуватиме ініціативи та сприятиме розвитку українських організацій в Туреччині.

Посол також привітав ініціативу української громади в Мерсіні, яка виявила ініціативу офіційної реєстрації та повідомив, що минулого тижня Мерсін уже відвідав керівник консульського відділу посольства України в Турецькій Республіці Андрій Білик, який поінформував українців про процедуру та умови реєстрації громадської організації в Туреччині, а також проконсультував їх з низки консульських питань.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні цього року у турецькій Конії офіційно зареєстрували українську діаспорянську організацію – Українську асоціацію культури, взаємодопомоги та солідарності у Конії, яка стала першою в історії міста офіційно зареєстрованою громадою слов'янської групи населення та 17-ю громадою в Туреччині. Громадські українські організації також діють в Анкарі, Стамбулі, Анталії, Адані, Аланії, Бодрумі, Бурсі, Ізмірі, Кушадаси, Мармарисі, Самсуні. Українська громада в Мерсіні найближчим часом почне процедуру з офіційної реєстрації.

Фото: Ольга Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-