«Еміграція навиворіт»: Українці в Туреччині зняли відео про адаптацію в еміграції

«Еміграція навиворіт»: Українці в Туреччині зняли відео про адаптацію в еміграції

Відео
Укрінформ
Об'єднання Українців Ізміра оприлюднило відео про адаптацію в еміграції, створене за фінансової підтримки МЗС України та технічної підтримки Генерального консульства України в Стамбулі.

Відповідне відео опубліковане на фейсбук-сторінці Об'єднання українців Ізміра, повідомляє власкор Укрінформу.

Зауважується, що еміграція – це не приємний та веселий процес, який, на перший погляд, видається легким та цікавим, а складніший шлях від ейфорії до інтеграції у нове життя країни з іншими звичаями та культурою, в ході якого важливо як розуміння основних етапів еміграції, так і знання способів самопідтримки.

«Уявіть, що ви озеро серед лісу, де є цікаві галявини, зелені, високі дерева, де є своя флора і фауна, де ви ростете і розвиваєтеся. І раптом ви вирішуєте переїхати, змінити своє життя, пізнати щось нове. Ви хочете нового досвіду, але його доведеться здобувати в пустелі. Ви берете своє озеро та переносите його в пустелю. Вам буде якийсь час цікаво, а потім відбуватимуться процеси, які недарма прирівнюють до втрат та переживання горя», – говорить у вступному Катерина Найдух, психологиня, авторка навчально-тренінгової програми «Еміграція навиворіт».

Ця програма дає можливість подивитися на еміграцію з наукової, але разом з тим живої та доступної точки зору.

У відео окреслюються п’ять основних психологічних етапів еміграції: ейфорія, агресія та гнів, печаль та сумнів, готовність до нового та усвідомлення змін, інтеграція.

Психологиня каже про необхідність екологічного переживання цих етапів та емоцій з ними пов’язаних, у т.ч. негативних. Також Катерина Найдух застерігає від затягування процесу адаптації, який передує інтеграції та у разі затягування не дозволяє поєднати дві культури та перейти до нової реальності.

У відео йде мова про ризики та потенційні труднощі в процесі еміграції, до яких слід підготуватися. Серед них різниця менталітетів, фінансова, психологічна, соціальна, культурна залежність, мовний бар’єр, емоційні нестабільні стани, втрата статусів та своїх надбань, ізольованість від своєї культури, маніпуляції з боку оточення, зміни на рівні тіла, відчуттів, думок, особистісна вразливість та обмеженість, знецінення, фрустрація, втрата відчуття безпеки та інші.

У відео детально розглядають способи самопідтримки проживання процесів еміграції та полегшення їх проходження.

Нагадаємо, у турецькій Конії офіційно зареєстрували українську діаспорянську організацію – Українську асоціацію культури, взаємодопомоги та солідарності у Конії, яка стала першою в історії міста офіційно зареєстрованою громадою слов'янської групи населення та 17-ю громадою в Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-