В Албанії вперше відкрили виставку петриківського розпису

В Албанії вперше відкрили виставку петриківського розпису

Фото
Укрінформ
У Середземноморському університеті Албанії в Тирані за сприяння Посольства України відкрили першу виставку петриківського розпису.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Республіці Албанія.

Так, експозицію, яка включає понад 80 робіт, представили майстрині петриківського розпису з села Петриківка Лідія Можна, Ірина Грінько та Марина Губа. У ході презентації учасники долучилися до майстер-класу з Петриківського розпису. 

«Участь у заході взяли Посол України Володимир Шкуров, засновник і президент Середземноморського університету Анастас Ангелі, ректор університету Адріан Цівіці, Почесний консул України в Албанії Б.Байрактарі, викладачі та студенти університету, гості, співробітники Посольства та представники ЗМІ», – йдеться в повідомленні.

Під час виступу Посол України Володимир Шкуров подякував президенту А.Ангелі за долучення до розбудови українсько-албанських освітніх та культурних відносин, а також за надану можливість пізнання України молодим поколінням Албанії. Посол також поздоровив професора А.Ангелі з присвоєнням йому звання Почесного Доктора Київського національрого авіаційного університету. 

У дипустанові додали, що Петриківський розпис буде представлено виставками в чисельних містах Албанії для широкого загалу.

Нагадаємо, у Тирані відбулося перше в історії Офіційне прийняття з нагоди Дня Незалежності України, на якому були присутні офіційні представники української громади.

Фото: Посольство України в Албанії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-