Українці Баварії нагадають у Мюнхені про Голодомор

Українці Баварії нагадають у Мюнхені про Голодомор

Укрінформ
Українська громада Баварії за участі генерального консула України в Мюнхені та співробітників диппредставництва, духовенства греко-католицької та православної церкви Мюнхена, вшанують 14 листопада пам‘ять жертв Голодомору в Україні в 1932-1933 роках.

Акція відбудеться на Max-Josepf-Platz в Мюнхені, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Разом з тим уже з 1 листопада в приміщенні Генерального консульства будуть виставлені плакати з QR-Code з посиланням на сайт про Голодомор німецькою мовою з актуальними цифрами жертв Голодомору, які були взяті з цьогорічного Міжнародного Форуму Музею Голодомору. Ці матеріали будуть використані та на акції 14 листопада.

Банер розміром 85х200см з QR-Code буде представлено цього року вперше, розповіла агентству авторка ідеї, активістка Наталія Ткачук. Дизайн плакату розробила Галина Кубів, а сайт вони зробили разом з Олексієм Акимовим. QR-Code – також робота Олексія Акімова. 

Окрім того, людям, яких завжди багато на Max-Josepf-Platz, перед оперним театром у центрі Мюнхена будуть роздавати інформаційні матеріали про Голодомор та його жертв.

Торік плакати про Голодомор було розміщено за участі ініціативної групи та Центральної спілки українців Німеччини в метро на центральній площі Мюнхена Марієнплац.

Зауважимо, що Ткачук була тою, хто від імені ініціативної групи подав у грудні 2018 року Петицію до німецького Бундестагу про визнання Німеччиною Голодомору геноцидом українського народу. Петиція зібрала 73177 підписів і досі розглядається петиційним комітетом. Робота має бути продовжена новим складом комісії нового парламенту.

Як повідомляв Укрінформ, 2020 року наочні матеріали, які розповідають про Голодомор в Україні 1932-1933 років, активісти розмістили на одній із вулиць та станції метро Мюнхена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-