Кількість студентів українського відділення університету у Стамбулі збільшується

Кількість студентів українського відділення університету у Стамбулі збільшується

Фото
Укрінформ
Результати співпраці зі Стамбульським університетом вже мають свої результати  – збільшується кількість студентів українського відділення і розвиваються зв’язки із вищими навчальними закладами України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Генконсульство України в Стамбулі.

«Хочу подякувати Вам за співпрацю, яка склалася протягом 4 років між нами та Стамбульським університетом. Ми відчували постійну підтримку і сьогодні ми бачимо результати цієї співпраці – збільшується кількість студентів українського відділення і розвиваються зв’язки із вищими навчальними закладами України», – зазначив Генеральний консул України Олександр Гаман на зустрічі із деканом літературного факультету Стамбульського університету Хаятіном Девелі. 

Генконсул підкреслив, що підписаний нещодавно меморандум про співпрацю між Тернопільським національним педагогічним університетом ім.Володимира Гнатюка та Стамбульським університетом дає гарні можливості для студентів турецького ВНЗ продовжити навчання на магістратурі в Україні.

Під час зустрічі було також обговорено заплановані заходи, які стосуються діяльності українського відділення літературного факультету Стамбульського університету, публікацій, присвячених видатним українським науковцям та проведення навесні 2022 року симпозіуму за участі українських та турецьких викладачів.

Генконсул України в Стамбулі поспілкувався зі студентами українського відділення, побажав їм успіху у вивченні української мови, культури та історії України і закликав брати участь у магістерській програмі, яка започаткована між ВНЗ України та Туреччини.

Під час відвідання літературного факультету Олександр Гаман ознайомився з історичними мапами, які зберігаються у давній бібліотеці Стамбульського університету.

У зустрічах взяли участь заступник декана літературного факультету Метін Унвер, завідувачка кафедри слов’янських мов Еміне Інанір та завідувач кафедри історії науки Севтап Кадиоглу, викладачки українського відділення Тетяна Фецан і Мар’яна Барчук-Галик.

Нагадаємо, завдяки активному розвитку українсько-турецьких відносин, українська мова набуває престижу та стає більш затребуваною для вивчення в Туреччині, попит на її вивчення невпинно зростає.

Фото: Генконсульство України в Стамбулі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-