У Празі представники діаспори взяли участь у вечері пам'яті дипломата Романа Лубківського

У Празі представники діаспори взяли участь у вечері пам'яті дипломата Романа Лубківського

Укрінформ
У залі Національної бібліотеки в Празі відбувся літературний вечір-спомин пам’яті поета та першого посла України в Чехії Романа Лубківського (1941–2015), у якому взяли участь представники української громади.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Чехії.

«Творчий вечір підготувала й модерувала колишня співробітниця українського посольства в Празі, а нині журналістка «Радіо Свобода» Оксана Пеленська. Почесним гостем вечора став син Романа Лубківського – Данило, який привіз до Праги та передав у фонди Національної бібліотеки Чехії книги свого батька», – розповіли у дипустанові.

З вітальним словом до присутніх звернувся радник Посольства України в Чехії Валерій Дем’янець, високо оцінивши вклад першого посла в розбудову дипломатичного представництва нашої держави в Празі.

Також своїми споминами про Романа Лубківського поділилися представники української громади в Празі – Ростислав Прокоп’юк і Олекса Лівінський, а також представник українських чехів у Львові, голова «Чеської бесіди» Олександр Дрбал. Власні вірші Романа Лубківського, а також переклади його поезій з білоруської, чеської та польської мов на вечорі декламували Данило Лубківський та Яна Прокоп’юк.

Нагадаємо, Посольство України у Празі підготувало до Дня захисників і захисниць України список кількох важливих пам'ятників українським військовим у Чехії.

Фото: Посольство України в Чехії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-