Українці Анталії та творчі колективи взяли участь у фестивалі «Старе місто»

Українці Анталії та творчі колективи взяли участь у фестивалі «Старе місто»

Фото
Укрінформ
Представники української діаспори в Анталії та творчі колективи, що діють при Середземноморському об’єднанні українців, взяли активну участь в міжнародному фестивалі «Старе місто» (Kaleiçi), який відбувався у цьому турецькому курортному центрі на Середземному морі з 14 по 17 жовтня.

Під час фестивалю «Старе місто» відбулися виставка старовинних та сучасних українських вишиванок, майстер-класи, концерти та виступи творчих українських колективів, повідомляє Укрінформ з посиланням на інформацію, оприлюднену Середземноморським об'єднанням українців у Фейсбуці.

«У перший день фестивалю було відкрито виставку української старовинної та сучасної вишивки, родзинкою якої стали рушники 80-90-річної давнини… Український фольклор панував під час  другого  дня фестивалю. Над Анталією лунали старовинні українські народні пісні у виконанні гурту «Калина», – розповіли в Середземноморському об'єднанні українців, при якому діє цей співочий колектив.

Відкриття виставки вишиванок та майстер-класи художників відвідав консул України в Анталії Емір Рустамов.

Третій день фестивалю прикрасив своїм виступом дитячий колектив українського народного танцю «Світанок».

«Гучна українська музика, яскраві колоритні костюми та дитячі посмішки розтопили серця глядачів. Виступ пройшов на високому рівні та приніс відвідувачам та учасникам фестивалю  море позитивних емоцій», – розповідають у Середземноморському об'єднанні українців про виступ своїх маленьких вихованців.

Українці Анталії та творчі колективи взяли участь у фестивалі «Старе місто»

Щорічний фестиваль «Старе місто» в Анталії проходить за організації та сприяння мерії району Анталії – Муратпаша, де збереглися унікальна старовинна фортеця та вулиці старого міста, на честь якого названо фестиваль. Фестиваль традиційно відкривається урочистою ходою учасників центром Анталії та вулицями старого міста.

Цьогоріч Середземноморське об'єднання українців частину заходів у рамках фестивалю проводило спільно з Асоціацією образотворчих мистецтв Анталії (GÜSAD), присвятивши їх пам'яті видатного художника Анталії Мухіттіна Селамета.

Як повідомляв Укрінформ, у 2019 році Україна була почесним гостем на міжнародному фестивалі «Старе місто» в Анталії. Тоді нашу країну на фестивалі представляли представники громад та колективи зі Львова, Хмельницького, Дніпра, Болграда, Тернополя, Луцька, Миколаєва. Концертну програму фестивалю відкрив виступ гурту Kazkа.

Мета проведення фестивалю «Старе місто» в Анталії зберегти атмосферу, відчуття зв’язку із давниною, об’єднати різні куточки світу, де збереглися старовинні міста. Заходи фестиваль проводять в межах старого міста в Анталії. Мер найбільшого району міста Анталії Муратпаша Уміт Уйсал, під патронатом якого відбувається свято, переконаний та неодноразово наголошував, що старі міста – це неоціненний історичний спадок, і оберігаючи їх ми оберігаємо історичну спадщину людства.

Фото: Середземноморське об'єднання українців - Akdeniz Ukraynalılar Derneği

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-