Діаспора та Посольство представили українську культуру на благодійному базарі у Словенії

Діаспора та Посольство представили українську культуру на благодійному базарі у Словенії

Фото
Укрінформ
Українська громада та Посольство України у Словенії взяли участь у щорічному Люблянському дипломатичному благодійному базарі SILA-2021, організованому Міжнародним жіночим клубом SILA.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Посольства України в Республіці Словенія.

Зауважується, що цей захід є одним із найбільших і найвідоміших благодійних заходів у Словенії. Посольство та представники української громади мали чудову нагоду представити українську культуру та  національну кухню на цій мультикультурній платформі.

Дипустанова подякувала представникам української громади в Словенії та членам жіночого клубу «Форум українок в Словенії», які гідно презентували нашу державу та зробили цей захід яскравим та незабутнім.

Діаспора та Посольство представили українську культуру на благодійному базарі у Словенії

За повідомленням, цьогоріч захід був організований просто неба в історичному та туристичному серці столиці Словенії. Формат проведення заходу було змінено з огляду на запроваджені владою Словенії карантинні обмеження.

«Усі зібрані під час ярмарку кошти будуть передані благодійним організаціям для допомоги дітям хворим на аутизм, які потребують безплатної терапії, а також дітям, які живуть у надзвичайно скрутних соціальних та фінансових умовах, задля отримання психологічної та правової допомоги», – розповіли в посольстві.

Нагадаємо, у Словенії представники української громади та посол України Михайло Бродович з нагоди відзначення Шевченківських днів поклали квіти до погруддя Кобзарю, а також вшанували пам’ять перекладача його творів словенською мовою Йоже Абрама, який народився в Штанієлі. 

Фото: Посольство України у Словенії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-