У Бухаресті діаспора провела Фестиваль української релігійної пісні та поезії

У Бухаресті діаспора провела Фестиваль української релігійної пісні та поезії

Укрінформ
Комітет Бухарестської філії Союзу українців Румунії (СУР) організував V Фестиваль української релігійної пісні та поезії «Покрий нас чесним Твоїм Покровом, Пречиста Богородице».

Як передає Укрінформ, про це СУР повідомив у Фейсбуці.

«На відкритті заходу голова Бухарестської філії СУР Михайло Трайста передав вітання голови СУР, депутата Миколи Мирослава Петрецького та розповів про важливість збереження та популяризації української релігійної пісні. Потім настоятель української парафії в Бухаресті Володимир Малкович відслужив короткий Te Deum на честь Пресвятої Богородиці», – йдеться в дописі.

Читайте також: У Румунії відбувся ІІ фестиваль «Свято українського фольклору»

За повідомленням, на сцені Art Ballroom Events виступив хор української церкви в Бухаресті, який виконав пісні присвячені Пресвятій Богородиці. Також відома скрипачка Наталя Панчек Колотило виконала низку релігійних пісень українських композиторів, а гітарист Дан Васілеску – християнські молитви та пісні.

Крім того, на сцені заходу також виступили кілька поетів та акторів з Бухареста. Вони прочитали християнські вірші українською та румунською мовами.

Нагадаємо, комісія з питань культури Союзу українців Румунії організувала V Національний фестиваль-конкурс мистецтв «Юні українські таланти Румунії», у якому взяли участь 192 учні з Сучавського та Марамуреського повітів, а також з Бухареста.

Фото: СУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-