У Празі волонтер, який допомагає українським військовим на Сході, оголосив голодування

У Празі волонтер, який допомагає українським військовим на Сході, оголосив голодування

Укрінформ
У Празі волонтер Петр Олива, який допомагає українським військовим на Сході, оголосив голодування.

Про це Петр Олива (позивний Тигр) повідомив у своєму Фейсбуці, передає Укрінформ.

«На Сході України восьмий рік частину Луганської та Донецької області окуповують збройні формування Російської Федерації, які ведуть агресивну війну проти незалежної сусідньої держави України… Українські воїни та мирне населення гинуть навіть у 2021 році.», - написав він та нагадав, що РФ також окуповує український Крим.

Олива заявив, що голодує з 11 жовтня і вимагає припинення агресії РФ проти України.

«Я протестую і прошу про негайне та безумовне припинення боїв російським агресором, відправлення всіх збройних сил РФ з території України, повернення окупованих територій під уряд української влади та звільнення всіх громадян України, незаконно позбавлених волі в Росії. Я не приймаю ніякої їжі з 11 жовтня 2021 року. Закінчу своє безперебійне суворе голодування лише тоді, коли всі вимоги будуть виконані, а українська нація продовжить жити в мирі без війни", - написав Олива.

Читайте також: Канадський банк передав допомогу пораненому на Донбасі українському військовому

Волонтер також закликав не ставити економічні інтереси на перше місце у рейтингу цінностей, на його переконання, повага до людського життя, свободи, незалежності та прав людини має бути насамперед.

Як зрозуміло із посту Оливи, голодування він продовжує уже третій день, припиняти не збирається.

Як повідомлялося, Петр Олива допомагає українським військовим на Сході, привозить із ЄС медикаменти для військових госпіталів та гуманітарну допомогу для жителів звільнених українськими військовими територій.

У закинутій котельні під Прагою він організував Центр допомоги Україні, також проводить в ЄС просвітницьку діяльність та розповідає про військові дії на Сході України.

Фото: Petr Oliva / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-