У Варшаві підсумували 30 років функціонування Об’єднання українців у Польщі

У Варшаві підсумували 30 років функціонування Об’єднання українців у Польщі

Укрінформ
У Варшаві 9-10 жовтня відбулася конференція «30 років ОУП. Успіхи, проблеми, виклики», в рамках якої підсумували діяльність Об’єднання українців у Польщі за кілька десятиліть і визначили напрями роботи на найближчий час.

Участь в роботі конференції взяли понад 100 активних членів організації з різних регіонів країни, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив у коментарі агентству голова ОУП Мирослав Скірка, 30 років – це історія успіху багатьох людей, але це також й історія проблем, які з’явилися за цей час.

Серед основних проблем він назвав потребу залучення молоді до діяльності в ОУП, а також нестачу коштів для нормального функціонування Об’єднання.

«З’явилося нове покоління молодих людей, яке має інше бачення процесів. Ми вже маємо напрацьований досвід, але в людському потенціалі відчуваємо, що потрібно працювати по новому, залучаючи нових молодих людей», – підкреслив Скірка.

Він додав, що розповідь про трагічну історію українців у Польщі ще мобілізовувала старше покоління українців, але їхніх дітей вже ні.  

«Треба показати, що українство в Польщі є цікавим, привабливим і може бути простором для самореалізації. Потрібно, щоб молоде українське покоління збагатило нас», – наголосив голова ОУП.

За його словами, організація зараз перебуває у складній ситуації, оскільки змінюється польське законодавство і вимоги, але зменшується фінансування. Тож ОУП відчуває потребу в довідковому фінансуванні й тому шукатиме додаткові кошти для функціонування організації.

Скірка також підкреслив, що важливим фактором є нова хвиля української трудової міграції до Польщі. Він додав, що потрібно буде активно залучати українців, які нещодавно приїхали до РП, до діяльності в ОУП.

Нагадаємо, раніше Скірка заявив, що в українсько-польських відносинах треба зосереджуватися на позитивних сторінках з минулого і на них формувати міцні відносини між Києвом і Варшавою.

Також, за його словами, Об’єднання українців у Польщі потребує структурних змін, аби бути більш сучасною організацією і залучати молодь.

Фото: Юрій Банахевич

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-