Кулеба вшанував пам’ять воїнів Армії УНР у Любліні

Кулеба вшанував пам’ять воїнів Армії УНР у Любліні

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 4 жовтня під час візиту до Польщі вшанував пам’ять воїнів Армії Української Народної Республіки на православному кладовищі у Любліні.

Як передає Укрінформ, про це Кулеба повідомив у Твіттері.

«Важливо пам’ятати покоління борців за незалежність України та берегти місця української національної пам’яті», – наголосив він.

На своїй фейсбук-сторінці Кулеба нагадав, що 4 жовтня у Любліні відбудеться відкриття пам’ятника українському священнику, капелану Української Галицької Армії, Праведнику України, Блаженному Священномученику отцю Омеляну Ковчу.

Очільник МЗС України зауважив, що Люблін – вузлова точка нашої історії від Люблінської унії до Люблінського трикутника. Це також місце проживання великої української громади.

«Тому сьогодні тут вшановуємо спільне минуле, а завтра у Варшаві будемо організовувати спільну протидію сучасним викликам і формувати спільне бачення майбутнього регіону», – додав Кулеба.

Нагадаємо, 30 серпня на православному кладовищі в польському місті Холм в рамках відзначення заходів до 30-ї річниці Незалежності України відкрили оновлений пам'ятник прем'єр-міністру УНР в екзилі 1921 року Пилипу Пилипчуку.

Фото: Дмитро Кулеба / Твіттер

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-