Генконсул обговорив потреби української громади польського Тарнува та зустрівся з військовими

Генконсул обговорив потреби української громади польського Тарнува та зустрівся з військовими

Фото
Укрінформ
Генеральний консул України у Кракові В’ячеслав Войнаровський під час зустрічі з президентом польського Тарнува Романом Цєпєлею обговорив питання сучасних тенденцій трудової міграції, а також забезпечення прав та соціальних і культурно-освітніх потреб української громади міста.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Генеральне консульство України у Кракові.

У зустрічі також взяв участь Почесний консул України в Тарнуві Бартломей Бабуська.

Генконсул під час поїздки до Тарнува відвідав Почесне консульство України в Тарнуві і побував біля будівлі готелю «Бристоль» за адресою Краковска 9, де розміщувався  у 1920—1922 Уряд Української Народної Республіки та Штаб-квартира Головного отамана Збройних Сил УНР С. Петлюри, а також роміщена меморіальна таблиця.

Зауважується, що надзвичайно важливою була спільна зустріч Генерального консула Войнаровського, Почесного консула Бабуськи та президента міста Цєпєлі з групою військовослужбовців Збройних Сил України та членами їхніх сімей, які перебувають на реабілітації у c. Одпришув гміни Жабно Тарнувського повіту.

У Генконсульстві розповіли, що на запрошення польської сторони українські захисники зі своїми рідними вже три роки поспіль приїжджають для психологічного та емоційного відновлення в рамках програми започаткованої у 2019 році з ініціативи Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Польща Андрія Дещиці, Почесного Консула України в Тарнуві Бартломея Бабуськи, польського священника РКЦ  о.Анджея Августинського – засновника й очільника Товариства «SIEMACHA», а також у взаємодії з Управлінням цивільно-військового співробітництва (CIMIC) Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: У Кракові діаспора взяла участь у відкритті виставки «Україна. Спільні погляди на взаємини»

За повідомленням, учасниками проєкту є військовослужбовці Збройних Сил України, які виконували завдання з пошуку зниклих безвісти, транспортування (евакуації) тіл (останків) загиблих військових до спеціалізованих медичних закладів та до місць остаточного поховання в районі проведення АТО/ООС, у складі пошукової групи гуманітарного проєкту Збройних Сил України «Евакуація 200».

«У рамках проєкту реабілітації військовим та їх родинам надається безоплатна можливість психологічного розвантаження на базі природного осередку SIEMACHA. Оздоровчий відпочинок, прогулянки верхи та екскурсії історичними містами Республіки Польща допомагають військовим адаптуватись після пережитих подій, приділити час родинам, покращити свій стан здоров’я, а також культурно збагатитись й емоційно відновитись», – йдеться в повідомленні.

У Генконсульстві додали, що серед різних тем, які обговорювались під час розмови Войнаровський розповів українським захисникам про об’єднання учасників АТО/ООС у Кракові й Вроцлаві і основні напрямки діяльності на території РП громадських організацій учасників російсько-української війни з метою протидії гібридній у т.ч. інформаційній  війні з боку РФ, а також підтримки ветеранів за межами батьківщини.

Нагадаємо, генконсул В’ячеслав Войнаровський під час святкування 30-ї річниці незалежності України у місті Кєльце Свєнтокшиського воєводства Польщі привітав представників місцевої української громади й делегації Вінниці, Тернополя і Кам’янця – Подільського, які прибули для участі у цій події.

Фото: Генконсульство України у Кракові

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-