Українська громада Латвії привітала з днем народження політв'язня у РФ

Українська громада Латвії привітала з днем народження політв'язня у РФ

Відео
Укрінформ
Активісти латвійського Товариства підтримки України підготували відеовітання до дня народження українського політв'язня у РФ Володимира Дудки, а ввечері 30 вересня на Майдані Незалежності у Києві  відбудеться акція-перформанс з нагоди його 57-річчя.

Про це повідомила кореспондентові Укрінформу активістка Тетяна Лазда.

«Ми, активісти Товариства підтримки України, багато листуємося з нашими політв’язнями в Росії, вболіваємо за всіх. Але в мене особисте ставлення до Володимира Дудки, тому що ми земляки. Він вчився у Сумах, але на все літо приїжджав у наше село Угроїди на Сумщині, де в нього мешкали тітка та двоюрідні брати. Тоді ми не спілкувалися... Та все одно – земляки!» - зазначила Лазда.

Двохвилинне відеовітання викладене у фейсбук-групі Ukrainas atbalsta biedrіba / Товариства підтримки України.

«О 18:00 на майдані Незалежності (під стелою) відбудеться акція-перформанс з нагоди 57-річчя Володимира Дудки. На день народження зберуться рідні та друзі іменинника, громадські активісти та правозахисники. Вони висловлять Володимиру слова підтримки та нагадають ще раз про те, що вже два роки немає обмінів полоненими. Ми з Латвії приєднуємось», - зазначили активісти.

Як повідомлялося, Володимира Дудку, Олексія Бессарабова і Дмитра Штиблікова затримали 9 листопада 2016 року в окупованому Севастополі та звинуватили в підготовці диверсії організованою групою.

У квітні 2019 року засудив Дудку і Бессарабова засудили до 14 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

15 травня 2020 року Правозахисний центр "Меморіал" визнав Бессарабова і Дудку політичними в'язнями та зажадав їх негайного звільнення.

Пізніше Володимир Дудка був етапований до Ставрополя, у ВК-11.

У липні 2021 року Володимир Дудка повідомив у листі з колонії в РФ, що в них знову запроваджений карантин, тому заборонені тривалі побачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-