Політв'язень у РФ Дудка написав листа з колонії

Політв'язень у РФ Дудка написав листа з колонії

Укрінформ
Український політв'язень у Росії Володимир Дудка повідомив у листі з колонії, що в них знову запроваджений карантин, тому заборонені тривалі побачення.

Активістка української громади в Латвії Тетяна Лазда, якій адресоване послання, передала його копію Укрінформу.

«У нас (у ставропольській колонії, - ред.) знову запровадили карантин. Знову не буде тривалих побачень. А я так хотів побачити сина. Думав, у вересні, але знову все відкладається», - зазначає Дудка.

Свій стан здоров'я, а також умови існування в колонії влітку політв'язень описав таким чином: «Здоров'я моє - зі змінним успіхом. Рухаюся, розмовляю - і слава Богу. У нас стоїть спека. Важкувато. Дуже душно».

У своєму листі Володимир Дудка також пише про прагнення до свободи, бажання повернутися в Україну і про події в ній.

Лист датований 28 червня.

Читайте також: «Ніхто нічого не пояснює»: політв'язень Дудка розповів, як вакцинують у російській колонії

Як повідомлялося, Володимира Дудку, Олексія Бессарабова і Дмитра Штиблікова затримали 9 листопада 2016 року в окупованому Севастополі і звинуватили в підготовці диверсії організованою групою.

У квітні 2019 року севастопольський "суд" засудив Дудку і Бессарабова до 14 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

15 травня 2020 року Правозахисний центр "Меморіал" визнав Бессарабова і Дудку політичними в'язнями і вимагав їх негайного звільнення.

Пізніше Володимир Дудка був етапований до Ставрополя, у ВК-11.

Збільшення хворих на COVID-19 постійно фіксують у Росії з кінця травня. З кінця червня в РФ розпочали реєструвати нові антирекорди за кількістю померлих від коронавірусу. При цьому щодобовий приріст числа хворих досяг рівня піку другої хвилі пандемії (кінець 2020 року - початок 2021 року).

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, Росія в статистиці захворюваності на коронавірус вийшла на четверте місце в світі, після США, Індії, Бразилії, обігнавши Францію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-